Dirljivi susret

Ugledala lik preminulog brata na drugom muškarcu: Sa ovim licem sam odrasla! (VIDEO)

Ričard se 2012. godine podvrgao najkomplikovanijoj transplantaciji lica ikada koja je trajala 36 sati, a sada je sestri preminulog donora omogućeno da ponovo vidi lik svog brata
Porodica
18:56h Autor:
Ugledala lik preminulog brata na drugom muškarcu: Sa ovim licem sam odrasla! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / 60Minutes9

Brat Rebeke Averzano je preminuo pre tri godine, ali ona sada na ovom snimku dodiruje njegovo lice na drugom muškarcu.

Naime, Ričard Noris (39) je doživeo užasnu nesreću sa puškom 1997. godine, koja ga je ostavila sa unakaženim licem. Međutim, 2012. godine podvrgao se najkomplikovanijoj transplantaciji lica ikada! Trajala je 36 sati, a tokom operacije namestili su mu nove zube, vilicu i čak mišiće u jeziku.

Nakon 21 godine prvi put ugledao ćerku: Njegova reakcija će vas rasplakati! (VIDEO)

Iako su lekari Norisu davali tek 50% šanse da preživi mukotrpni zahvat, on je odlučio da ode na operaciju, jer mu se smučilo da "živi u paklu, skrivajući se iza maske" i da iz kuće izlazi samo noću da bi izbegao maltretiranje i dobacivanje stranaca na ulici.

Sa druge strane, porodica Averzano je odlučila da donira lice Rebekinog brata Džošue (21) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Nakon što Rebeka dodirnula Ričardovo novo lice, izgovorila je: "Ovo je lice sa kojim sam odrasla."

"To je bila ispravna odluka", rekla je Gven Averzano, Rebekina i Džošuina majka aludirajući na doniranje lica. "Definitivno možemo da vidimo našeg sina u njemu. Neki izrazi lica su definitivno Džošuini, tako da možemo da primetimo ogromne sličnosti. Prezadovoljni smo što smo mogli da pomognemo Ričardu, uprkos našem tragičnom gubitku", izjavila je Gven za CTV News.

Revolucija u medicini ili potpuna ludost: Hirurg želi da obavi transplantaciju glave!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs