I kamen bi zaplakao

Priča o najvernijem psu na svetu: Milioni su žalili nad njegovom sudbinom! (FOTO)

Koliko ljubavi pas može dati, pokazuje sledeća neverovatna priča iz Japana. Iako je prošlo gotovo 100 godina, ona i danas nekima tera suze na oči
Ljubimci 30.03.2017. - 14:58h Autor: likemag.com
Foto: Printscreen Youtube / Chanflemx

Psi nisu samo najpopularnijih kućni ljubimci. Oni nas štite, odani su i uvek tu za nas. Čovekov su najbolji prijatelj bez obzira kroz šta on prolazi.

 

Ali koliko ljubavi pas može dati, pokazuje sledeća neverovatna priča iz Japana. Iako je prošlo gotovo 100 godina, ona i danas nekima tera suze na oči.

 

U Tokiju, na prometnoj Šibuja stanici je postavljena posebna bronzana statua. Ona predstavlja psa za koga verovatno nikada niste čuli. Međutim, to je pravi nacionalni heroj koji je rođen pre gotovo 100 godina.

 

Psi odbili da napuste bolesnog vlasnika: Svet zanemeo zbog onog što su uradili! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Youtube / chanflemx
Foto: Printscreen Youtube / chanflemx

Verni Hačiko je rođen na farmi 1923. godine i usvojen od strane profesora veterinara Hidesabura Uena. Svako jutro su išli na Šibuja stanicu gde bi profesor kupio kartu za voz, gladeći psa i ostavivši ga da čeka. Verni pas čekao svaki dan do popodnevnih sati na stanici za vraćanje svog gospodara s posla.

 

U međuvremenu, slatki Hačiko se sprijateljio sa ostalim putnicima železničke stanice koja su ga hranili i igrali se sa njim. Međutim, jednom dragi vlasnik se nije vratio. Profesor Ueno je umro na poslu od krvarenja u mozgu.

 

Otac gledao kako pas juri na njegovog sina: U trenutku shvatio jezivu istinu! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Youtube / chanflemx
Foto: Printscreen Youtube / chanflemx

Ali Hačiko je čekao svaki dan u isto vreme na železničkoj stanici da se vrati vlasnik sve do 1935. godine, kada je pas umro. Građani su plakali za psom i nisu mogli tek tako zakopati životinju. Umesto toga, "sačuvali" su njegovo telo i dali mu posebno mesto u poznatom Akita muzeju. Ali to nije sve, takođe mu je podignut bronzani kip i stavljen spomenik pored profesorovog groba.

 

Pas je kilometrima pratio povorku: Priča od koje bi i kamen pustio suzu! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Youtube / chanflemx
Foto: Printscreen Youtube / chanflemx

Usput, železnička stanica, na kojoj je svaki dan Hačiko čekao vlasnika je promenila ime i sada se zove po neobičnoj životinji.

 

Devojčica legla pored bul terijera: Majka snimila trenutak koji oduzima dah! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...