Prirodno lečenje

Najzad dokazano: Mačka definitivno produžava život, evo kako!

Mačije predenje utiče na zarastanje rana i obnovu kostiju kod ljudi, potvrdili su naučnici
Ljubimci 13.03.2017. - 14:38h Autor: uspesnazena.com
Foto: Thinkstock

Verovanje da su mačke sebične, samožive i samo zahtevaju maženje i pažnju – nije tačna. Istraživanja su pokazala da između njih i vlasnika postoji posebna "lekovita" veza.

 

Naime, osobe kojima su mace kućni ljubimci, ređe doživljavaju moždani udar, jer igranje i razmena nežnosti sa njima smiruje organizma. Dokazano je da i deca koja od detinjstva rastu uz njih, manje su podložna astmi.

 

Osim toga, ove slatke životinjice uz bolesnog vlasnika mogu da leže danima, čekajući da se ozdravi. Mekane, ritmične vibracije koje ispuštaju dok predu, smanjuju bol i ubrzavaju ozdravljenje. Takođe su i vrlo zabavne, pa često zasmeju vlasnike, poprave raspoloženje i ublaže stres.

 

Pripremili smo za vas nepobitne dokaze toga da mačke, ne samo lepo izgledaju na fotografijama, na slikama, nego doprinose i našem zdravlju.

 

Upoznajte kraljevsku mačku: Zašto deci treba da nabavite baš ovog ljubimca!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mačje predenje utiče na zarastanje rana.

 

Mada naučnici još uvek nisu otkrili kako tačno nastaje taj zvuk, svi znamo: mačke predu. To, na neki način, ima blagotvorno dejstvo na ljudsku sposobnost regeneracije.

 

Mačke predu u dijapazonu specijalne terapeutske vibracije.

 

Mačka prede na frekvenciji od 25 do 150 herca. Ovo je baš ta frekvencija na kojoj se najbolje regenerišu mačji mišići i kosti. Ali, ovi talasi su, takođe, savršeni i za ljude.

 

Oni se nalaze u "terapeutskom" opsegu, sa medicinske tačke gledišta, raspona od 25-150 herca. Ovoj činjenici je posvećeno više studija. Prema tome, mačjim predenjem mogu se izlečiti prelomi kostiju, oporaviti oštećeni mišići, i čak se osloboditi teškog disanja pri hodanju.

 

Mačke smanjuju količinu stresa u vašem životu.

 

Istraživanja pokazuju da vlasnici mačaka u proseku imaju manje simptoma stresa. Na drugom mestu su vlasnici pasa. Najviše podložni stresu su ljudi bez kućnih ljubimaca.

 

Mačka je u stanju da isceli sve bolesti: Ovako štiti porodicu od nesreće!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Mačke mogu smanjiti nastajanje srčanih napada za 40%.

 

Naučnici sa Univerziteta u Minesoti su utvrdili da je prisustvo mačke u kući korisno za vaše srce. U svojoj studiji su otkril da ljudi, koji nemaju mačku, 40% češće stradaju od srčanih napada. Zašto?

 

Evo citata: "Najlogičnije objašnjenje može biti to da su mačke u stanju značajno umanjiti stres, nervozu i zabrinutost, i samim tim, smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti".

 

Isceliteljskih moći mačaka: Evo šta sve leči ovaj kućni ljubimac! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs