Nauka dokazala

Nepogrešiv instinkt: Pas može da prepozna zlu svekrvu!

Ako i vi verujete da su životinje u stanju da prepoznaju loše ljude, niti ste jedini, niti grešite
Ljubimci
19:02h Autor:
Nepogrešiv instinkt: Pas može da prepozna zlu svekrvu!
Foto: Thinkstock

Sigurno ste se nekad zapitali zašto vaš pas neke ljude obožava, dok druge ignoriše ili je čak neprijateljski nastrojen prema njima.

Nema sumnje da ste nebrojeno puta čuli, a verovatno i sami izgovorili da pas zna ko je loš čovek.

Ako ste uvereni da je to istina, niste sami. Zapravo, postoje naučna istraživanja koja definitivno idu u prilog toj tezi.

Čuveni stručnjak za ponašanje pasa Stenli Koren navodi primer svoje poznanice koje je primetila neobičan odnos njenog psa prema majci njenog muža, piše Petmagazine.rs.

Haski spasao život napuštenom mačetu: Krznena družina nikad jača! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Jednog dana poznanica, koja ima veselog i druželjubivog retrivera, zamolila je svoju svekrvu da joj pomogne da ispravi tepih koji se podvio. Svekrva je tu molbu ignorisala i nastavila svojim putem. Sutradan se ponašanje psa prema njoj promenilo. Ignorisao ju je čitavog dana i čak je odbio poslasticu kada mu je svekrva ponudila.

"Ako neko odbije da vam pomogne ili se ponaša neprijateljski prema vama, postoje velike šanse da će vaš pas početi da izbegava tu osobu u budućnosti", objasnio je Koren.

Ostalo je nejasno, međutim, da li psi posmatraju ljude zbog svoje neposredne koristi (kao signal da bi mogli da dobiju poslasticu od nekoga) ili se trude da shvate šta se dešava da bi formirali generalno mišljenje o prirodi i ličnosti osobe o kojoj je reč.

Mačka može da vidi zle duhove u kući: Ako se ovako ponaša, čuvajte se!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs