Ljubav i vernost životinje

Pas je zavijao puna 24 sata: Kako je životinja spasila vlasnika sa slomljenim vratom! (FOTO)

Sve vreme je lajala kako bi neko došao u pomoć, ali nikada me nije napuštala, ispričao je ponosni vlasnik ovog mudrog retrivera
Ljubimci
15:58h Autor:
Pas je zavijao puna 24 sata: Kako je životinja spasila vlasnika sa slomljenim vratom! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / FOX 47 News

Čovek koji je slomio vrat napolju na temperaturi ispod nule preživeo je ležanje u snegu u trajanju od gotovo 24 časa, zahvaljujući svom psu, koji ga je grejao tokom noći i lajao da dozove pomoć!

Naime, Bob iz Mičigena bio je sam kada je napustio svoju kuću na farmi kako po prikupio drva za ogrev, piše Independent. Pretpostavljajući da se neće odmaći više od nekoliko metara od kuće, Bob je bio obučen samo u duge gaće, košuju i čizme kada je izašao, uprkos tome što je temperatura bila oko -4 stepena.

Ali, okliznuo se, pao i slomio vrat.

"Vrištao sam u pomoć, ali najbliži komšija je udaljen skoro pola kilometra, a i bilo je 10:30 uveče, ali došla je moja Kelsi", rekao je Bob.

Kelsi je Bobov pet godina star zlatni retriver. Grejala je Boba tako što je ležala na njemu, a držala ga je budnim tako što mu je lizala ruke i lice.

Konj plakao na sahrani svog vlasnika: Tužna slika ostavila svet u suzama! (VIDEO)

"Celo vreme je lajala kako bi neko došao u pomoć, ali nikada me nije napuštala", ispričao Bob i dodao:

"Pazila je da ostanem ugrejan i budan. Znao sam da moram da izdržim i da je moj izbor da ostanem živ. Do jutra glas mi je već bio otišao i nisam više mogao da vičem u pomoć, ali Kelsi nije prestajala sa lavežom. Počela je da zavija i to je uzbunilo mog komšiju. Pronašao me je oko 10 uveče".

Kada je Bob stigao u bolnicu, njegova unutrašnja temperatura bila je ispod 21°C. Normalna telesna temperatura je 37, a do hipotermije dolazi kada temperatura padne ispod 35°C.

"Iznenadilo me je što nisam imao nikakve promrzline. Siguran sam da je to zato što me je Kelsi grejala", kaže ponosni vlasnik retrivera.

Na potpuno iznenađenje lekara, Bob se brzo oporavljao od povrede vrata.

Situacija koja se pamti: Buldog čini sve da nasmeje bebu! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen / FOX 47 News
Foto: Youtube printscreen / FOX 47 News

"Nakon operacije, za divno čudo, počeo je da pokreće svoje ekstremitete punom snagom", ispričao je neurohirurg dr Čejm Kolen.

"Većina ljudi sa povredama kičmene moždine ne može da se pomera. Stvarno tragično, ali kada se tako nešto dogodi, gotovo je. Ne znam da li je zbog hladne temperature ili zbog toga što je tako ležao na snegu, ali mislim da ga je njegov pas stvarno održao u životu i pomogao, on je jako srećan čovek", rekao je Kolen.

Bob će ipak morati da prođe ekstenzivnu fizioterapiju kako bi povratio svoju staru snagu i ponovo mogao pravilno da koristi sve svoje udove. Ali, očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

Rotvajler spasao trudnicu od napada nožem: Uhvatio uljeza i držao ga do dolaska policije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs