Dirljivi prizor

Zlatna ribica 2 meseca bolesnu drugaricu održava u životu: Prizor koji je raznežio sve! (VIDEO)

Japanac je u svom akvarijumu zabeležio zaista nesvakidašnji prizor, zlatnu ribicu kako naizgled pomaže bolesnoj prijateljici da dođe do hrane i tako preživi
Ljubimci 13.01.2017. - 21:09h Autor: Dnevnik.hr
Foto: Printscreen Youtube / こめっとチャンネル

HitoŠi Takeda, 30-godišnji Japanac iz Biratorija, objavio je pre dve nedelje video koji je nagnao brojne da se zapitaju znamo li dovoljno o ribama, potcenjujemo li ih, odnosno jesu li ipak kompleksnija stvorenja nego što se trenutno misli.

 

Takeda je, naime, u svom akvarijumu zabeležio zaista nesvakidašnji prizor, zlatnu ribicu kako naizgled pomaže bolesnoj prijateljici da dođe do hrane i tako preživi. Takeda je kameru postavio upravo zato da shvati šta crnu ribicu održava u životu jer se životinja razbolela još početkom novembra i od tada je ostajala pri dnu.

 

Psi odbili da napuste bolesnog vlasnika: Svet zanemeo zbog onog što su uradili! (VIDEO)

 

Foto: Printscreen Youtube / こめっとチャンネル
Foto: Printscreen Youtube / こめっとチャンネル

Odgovor ga je iznenadio, baš kao i mnoge stručnjake koji su za sada ponudili dijametralno suprotna mišljenja. I dok su se jedni nakon viđenog priklonili tvrdnjama slavnog etologa Džonatana Balkomba da ribe misle i osećaju, drugi su ipak u zabeleženom prizoru uočili tek slučajnost.

 

Što se Takede tiče, teorije o slučajnosti ne drže vodu jer zlatna ribica, tvrdi, koleginicu ne gura prema površini akvarijuma sve vreme, već samo kada ugleda hranu.

 

Spasili meče iz šumskog požara: Ono što je usledilo niko nije očekivao! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs