Dirljiva priča

Sudbinski susret: Izgladneli konj kolabirao na putu, a onda se desilo čudo! (VIDEO)

Možda niste znali, ali konji nikada ne leže, čak i spavaju stojeći - kada leže, znači da nešto definitivno nije u redu i da je stanje ozbiljno
Ljubimci
20:12h Autor:
Sudbinski susret: Izgladneli konj kolabirao na putu, a onda se desilo čudo! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / Travis A. Probst

Jednog ranog jutra, devojka po imenu Kelsi iz Ilinoisa u Americi, vraćala se kući sa svojom majkom.

Iz nekih čudnih razloga, majka je krenula drugim putem, ne onim kojim obično idu, a tu odluku danas nazivaju sudbinom.

Naime, njih dve su opazile nešto vrlo čudno u travi pored puta. To je bila kobila, iznemogla, gladna, mršava, na ivici života i smrti.

Tražio je hranu u đubretu, a onda je naišao na nju: Gest koji je dirnuo ceo svet! (FOTO)

Možda niste znali, ali konji nikada ne leže, čak i spavaju stojeći - kada leže, znači da nešto definitivno nije u redu i da je stanje ozbiljno.

Žene su pretpostavile da je kobila pobegla od prethodnog vlasnika u potrazi za hranom. Bile su u šoku, ali im je bilo suviše žao da ostave nesrećnu životinju, pa su odlučile da je povedu sa sobom i udome.

Ali, dom je bio više od 14 kilometara udaljen od mesta na kom su je pronašli, a jedini način da ga povedu kući bio je da jedna od njih dve pešači sa njim. Nije joj bilo teško i Kelsi je polako išla sa konjem puna četiri sata!

"Moj bol tokom šetnje nije bio ništa naspram onog koji je ona osećala", rekla je Kelsi, objasnivši kako je izdržala toliko hodanje.

U dalekoj zemlji Australiji: Rodilo se neraskidivo prijateljstvo konja i usvojene mace! (FOTO)

Konj je imao povrede svuda po telu, rebra su mu se videla, sve kosti su se nazirale, oči su bile natečene i zatvorene zbog infekcije. Zadnje noge takođe su bile natečene, što je konju znatno otežavalo život, budući da ova vrsta ne može da leži, već stalno stoji.

"Ličila je na skelet, bila je izgladnela. Kakav čovek može da zaspi uveče znajući da je jedna životinja u takvom stanju", pita se devojka dobrog srca.

Nakon pet noći provedenih kod Kelsi, kobila je počela da se oporavlja. Nazvali su je Sani (Sunce). Veterinar je sanirao povrede, a polako je počela da dobija i na težini.

Poslednja patrola teško bolesnog policijskog psa: I najjači su pustili suzu! (FOTO, VIDEO)

I pored sve torture koju je preživela, Sani je jako mirna, druželjubiva i draga životinja. Ljubav između nje i Kelsi je svakog dana sve jača i njih dve su sada veliki prijatelji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs