Najslađa slavljenica

Najstarija panda na svetu napunila 37 godina: Ulazak u Ginisovu knjigu proslavila tortom! (FOTO)

Đia Đia je oborila dva Ginisova rekorda - kao najstarija panda u zatočeništvu i najstarija panda koja je ikada živela u zatočeništvu - kaže predstavnik Ginisove knjige rekorda
Ljubimci 29.07.2015. - 10:23h Autor: Tanjug
Foto: Reuters / Bobby Yip

Hongkonška džinovska panda Đia Đia proslavila je danas svoj 37. rođendan i tako postala ne samo najstarija velika panda koja živi u zatočeništvu, već i rekorderka po dužini životnog veka za tu životinjsku vrstu.

 

Njenih 37 leta jednako je starosnom dobu 100-godišnjeg čoveka.

 

Svoj rođendan Đia Đia proslavila je u velikom stilu u zabavnom parku "Ošn", uz ogromnu ledenu, voćnu tortu na čijem je vrhu bio broj 37.

 

"Đia Đia je oborila dva Ginisova rekorda - kao najstarija panda u zatočeništvu i najstarija panda koja je ikada živela u zatočeništvu", kazao je predstavnik Ginisove knjige rekorda Blajt Rajan Ficvilijam, prenosi AFP.

 

Krenuće vam suze od smeha: Pande ne žele da popiju lek, hoće samo da se igraju! (VIDEO)

 

Foto: Reuters / Tyrone Siu
Foto: Reuters / Tyrone Siu

Ficvilijam je čestitao vremešnoj dami, ističući da je postigla "neverovatno duboku starost".

 

Đia Đia je rođena 1978. u divljini u Sečuanu, u centralnoj Kini, a u Hong Kong je stigla 1999. godini. Teška 80 kilograma, izuzetno se dobro drži za svoje godine. Kao i sve bakice, slabije vidi i čuje, a redovno uzima i lek za visoki pritisak.

 

"Više spava i sve je manje aktivna. Ali može se reći da lepo stari, kao i svaka baka", rekao je njen veterinar Paolo Marteli.

 

Dosadašnja najstarija panda u zatočeništvu bila je panda Du Du koja je 1999. uginula u 36. godini u zoo vrtu u kineskoj provinciji Hubej.

 

5 minuta neprekidnog smeha: Kućni ljubimci u najčudnijim akcijama! (VIDEO)

 

Foto: AP / Kin Cheung
Foto: AP / Kin Cheung

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...