Tuga

Poslednji oproštaj vernog partnera: Svi su plakali za ovim psom! (VIDEO)

Vlasnik je u rukama nosio svog psa do veterinara gde su je uspavali, dok su im stranci salutirali držeći zastave. Svi do jednog su plakali u trenutku kada se čovek zauvek opraštao od svoje voljene Kenvas
Ljubimci
08:24h Autor:
Poslednji oproštaj vernog partnera: Svi su plakali za ovim psom! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Lulzfunny

Služeći verno u brojnim trupama u Avganistanu, 9-godišnja kuja Kenvas sa titulom vodnika, bila je istrenirana da nanjuši čak 70 različitih vrsti bombi i eksploziva. Njen partner, Ras Mozli učestvovao je sa njom u brojnim misijama na Bliskom istoku.

Kenvas je preživela sve teške borbe ljudi, ali svoju poslednju ličnu bitku nije mogla da dobije. Naime, zbog problema sa kičmom, konstanto je osećala bolove. Zbog njenog teškog stanja, Mozli je doneo najtežu odluku u životu - da oslobodi Kenvas bolova zauvek.

Dečak bio na samrti: Onda je upoznao jednog psa! (VIDEO)

"Sve se desilo veoma brzo - od veoma razdraganog i za igru uvek raspoloženog psa, postala je nesrećna. Jedne noći se probudila i nije imala snage ni da podigne glavu", priča sa tugom u glasu Mozli, koji je od 2010. godine nerazdvojan sa Kenvas.

"Oslobađala me je stresa, olakšavala mi je to što sam bio daleko od kuće. Osećao sam se kao da tamo imam člana porodice uz sebe", priseća se Mozli. Jednom prilikom mu je čak i spasila život. Ras je video da je kuja u trenutku jurnula niz stepenice i dala mu znak da se tu nalazi bomba, međutim, on nije mogao dovoljno brzo da pobegne, tako da je izgubio nogu, ali je barem preživeo.

Pas heroj rizikovao život: Skočio pred autobus da spase slepu vlasnicu! (VIDEO)

Kada je svoju najbolju prijateljicu i vernog partnera vodio na poslednju vožnju do veterinara, ovim tužnim povodom okupili su se i brojni članovi nekoliko bajkerskih klubova. Prateći Kenvas na njenom poslednjem putu, želeli da odaju počast ovom hrabrom psu i da daju podršku njenom vlasniku.

Poslednja patrola teško bolesnog policijskog psa: I najjači su pustili suzu! (FOTO, VIDEO)

Ras je u rukama nosio svog psa do veterinara gde su je uspavali, dok su im stranci salutirali držeći zastave. Svi do jednog su plakali u trenutku kada se Mozli zauvek opraštao od svoje voljene Kenvas, pravog psa heroja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs