Naučite ih napamet

Kako da pronađete hranu i vodu, potražite pomoć: 6 dokazanih načina da preživite!

Napadi ajkula i bežanje iz požara nisu nešto za šta se bilo ko od nas sprema, ali ako se desi, neophodno je da znate ove savete
Lifestyle
06:46h Autor:
Kako da pronađete hranu i vodu, potražite pomoć: 6 dokazanih načina da preživite!
Foto: Thinkstock

Na osnovu mnogih istinitih priča o preživljavanju u napadima divljih životinja, požarima i padovima aviona, može se naučiti dosta o tome kako ostati živ u bizarno teškim okolnostima.

Pila je vodu sa medom i limunom svako jutro: Evo šta joj se desilo nakon godinu dana!

Pročitajte listu od 6 najvažnijih veština preživljavanja:

1. Pronaći vodu

U zavisnosti od temperature napolju, bez vode možete živeti oko 4 dana. Kako ne biste dehidrirali, potražite životinje, ptice (naročito ptice pevačice), insekte (posebno pčele) i zelenilo, jer svi oni ukazuju na to da je voda u blizini. Takođe, određene pukotine mogu zadržati male količine kišnice. Ako vam ništa od toga ne pomogne, pokušajte da kopate na vlažnom ili blatnjavom tlu jer se možda ispod nalazi neki podzemni izvor vode.

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

2.Bežanje iz požara

Ako se nađete oči u oči sa plamenom i dimom, ne čekajte heroja koji će da vas spase. Najbezbednije je da na kolenima puzite ispod dima do izlaza. Zatvorite vrata iza sebe kako biste delimično i kratkotrajno zaštitili sebe i druge od vatre.

Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija

3.Kako poslati signal za pomoć

Bez obzira na to da li ste se beznadežno izgubili u pustinji ili ste nasukani na otvorenom moru, pažnju spasilaca privući ćete tako što ćete koristiti refleksiju, požarni signal ili tako što ćete praviti veliku buku. Kako biste povećali šanse da vas neko čuje ili primeti, popnite se na najvišu tačku u svom bližem okruženju.

12 dana jela samo banane: Žena opisala neverovatnu transformaciju celog tela! (VIDEO)

4. Napad životinja

Svi smo čitali strašne priče o napadima medveda i ajkula. Ali, šta je sa napadima agresivnih jelena ili vukova? Bez obzira na vrstu koja vas napada, ukočite se. Trčanje će isprovocirati životinju da vas napadne.

5. Slomljena kost

Dešavaju se padovi aviona i mnoge druge nezgode, a ljudi u takvim situacijama često slome neku kost. Ključ njihovog opstanka je u podlozi koja će pomoći da se smanji bol, spreči dalja šteta na ligamentima, nervima i krvnim sudovima i omogućiti im da se kreću sigurno do dolaska pomoći. Dakle, treba pronaći neku čvrstu podlogu na kojoj će se slomljeni deo fiksirati.

6. Pronalazak hrane

Možete opstati i do 3 nedelje bez hrane. Naučite napamet ove savete: travu, žir i borove iglice uvek je bezbedno jesti; bele i žute bobice su opasne, ljubičaste i plave bobice su dobre za vas.

Tokom 28 dana pila tri litra vode dnevno: Žena (42) doživela neverovatnu transformaciju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs