Čudo tehnologije

Prvi put potrčao: Pas rođen sa deformitetom dobio proteze zahvaljujući 3D štampaču! (VIDEO)

Nakon što su ga prethodni vlasnici ostavili u azilu u Nju Hempširu, Derbijevu priču je čula Tara Anderson, direktorka jedne američke kompanije koja se bavi 3D tehnologijom i odlučila da mu promeni život
Ljubimci
23:56h Autor:
Prvi put potrčao: Pas rođen sa deformitetom dobio proteze zahvaljujući 3D štampaču! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

Pas Derbi rođen je sa teškim deformitetom prednjih šapa, koji mu je onemogućavao hodanje, ali pomoću proteza koje su napravljene zahvaljujući 3D štampaču, on sad može da hoda i trči po prvi put u životu.

http://www.youtube.com/watch?v=uRmoowIN8aY
ostavili u azilu

"Za Derbija sam čula pre 3 meseca. Plakala sam svaki put kada bih pogledala njegove fotografije i čula njegovu priču. Na kraju sam odlučila da ga udomim. Morala sam da pokušam da pomognem ovom psu", priča Tara.

OVDE pogledajte jedno preslatko prase koje, nakon što je dobilo invalidska kolica, ne staje!

"Nabavili smo mu kolica, koja su funkcionisala, ali su mu ograničavala kretanje i nije mogao da se igra sa drugim psima, kao ni da trči kako treba", objašnjava Anderson.

Ova kompanije koristila je različite tehnologije kako bi skenirala Derbijeve noge i napravila mu proteze koje će da mu savršeno odgovaraju. Sada, kada pogledate koliko je Derbi srećan dok trči iz sve snage, vidi se da se trud i te kako isplatio.

OVDE pogledajte kako je jedan pas u sred poplave gurao vlasnika u kolicima.

"To je suština 3D štampe - da pomognete kome god je potrebno - psu, čoveku, bilo kome da ima bolji život i ne postoji bolji način da budete i vi uključeni u to", zaključila je Tara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs