Iskrena tuga

Pas Vuka Bojovića sklupčan čeka gazdu: Jagoš ne mrda iz Vukove kancelarije (FOTO)

Za direktorom zoološkog vrta, pored porodice i prijatelja, žale i životinje kojima je bio posvećen celog života
Ljubimci
16:16h
Pas Vuka Bojovića sklupčan čeka gazdu: Jagoš ne mrda iz Vukove kancelarije (FOTO)
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Najveći ljubitelj životinja u Srbiji Vuk Bojović nije ostavio samo porodicu da za njim pati, tuga se osećala i u „Vrtu dobre nade“, prenosi Kurir.

Zaposlene i volontere zatekli smo u suzama, a njegovog psa sklupčanog u kancelariji.

- Pas Jagoš, belgijski ovčar, oseća da mu je gazda preminuo. Tačno zna da se nešto dešava, celog jutra sedi u kancelariji, sklupčan i tužan, čak mu se u očima skupljaju suze - pričaju volonteri zoo-vrta i sami žaleći Vukovu smrt. Posetioci kažu da su i vukovi nemirni i da zavijaju za svojim Vukom.

Vukova ćerka Marija Bojović kaže da je njen otac godinama bolovao od hronične opstruktivne bolesti pluća, a poslednjih nekoliko dana bio je prehlađen.

- Otac je dugo mučio muku s plućima, evo i sad da je živ, rekao bi svima: „Ugasite cigare, nemojte da pušite.“ Razboleo se još 2007. godine kad je štrajkovao glađu, a onda i kad je Luka uhapšen. Bilo mu je teško, ali se držao, sve dok ga pre nekoliko dana nije uhvatila ta prehlada. Pogoršalo mu se stanje, bio j eslab ali je uzimao kiseonik. Čak mu se dan-dva pred smrt poboljšalo stanje. Mislili smo da će biti bolje, ali ujutru se tata samo nije probudio - priča potresena Marija i dodaje:

- Otac će biti sahranjen pored Nikole na Novom groblju. Tu mu je mesto. Nikakve aleje velikana, nikakve ideje pored Samija, biće upokojen pored svog sina - ćerka kaže Marija Bojović.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs