Vlasništvo za primer

Pas heroj: Davanjem krvi spasio preko 20 drugara! (FOTO)

Ovo davanje krvi je dobro i za mene, jer ne samo da ga vodim da uradi nešto sjajno, već sam i ja mirna znajući da je on dobro pošto moraju da ga pregledaju svaki put kada daje krv, izjavila je vlasnica osmogodišnjeg boksera Taza
Ljubimci
17:04h Autor:
Pas heroj: Davanjem krvi spasio preko 20 drugara! (FOTO)
Foto: Facebook / Sami Platts-Ford

Osmogodišnji bokser spašava živote drugim psima zahvaljujući tome što je davalac krvi. Svakom jedinicom krvi koju Taz da, ovaj pas može da spasi živote i do 4 životinje.

Već dve godine donira krv, i do sada je dao dovoljno krvi da spasi preko 20 pasa, prenosi Daily Mail.

"To je jako jednostavan proces koji oduzima pola sata vašeg vremena. Samo treba da sagledate širu sliku i da pomislite šta bi se desilo da je vaš pas bolestan i da mu treba krv, a nema je u rezervi. To bi vam slomilo srce", kaže Sami Plats Ford iz Velike Britanije, 29-godišnja Tazova vlasnica.

"Bila bih potpuno izgubljena bez Taza. Imam ga od kad je bio štene staro 6 nedelja i on mi je najveća radost. Ovo davanje krvi je dobro i za mene, jer ne samo da ga vodim da uradi nešto sjajno, već sam i ja mirna znajući da je on dobro pošto moraju da ga pregledaju svaki put kada daje krv", dodala je Sami.

"Veoma sam ponosna što pomaže svojim psećim drugarima kada im je to neophodno. Kada bi Tazu trebala krv, bila bih veoma zahvalna drugim psima - davaocima", zaključila je Sami.

Procedura psećeg davanja krvi je veoma slična ljudskom, a psi dobijaju lokalnu anesteziju u vidu kreme, da bi im bilo što prijatnije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs