I oni imaju nežnu stranu

Nateraće vas da se zamislite: Fotografije koje ruše predrasude o pitbulovima! (FOTO)

Poenta fotografisanja nisu samo lepe fotografije, već da se skrene pažnja na podatak da se oko milion pitbulova svake godine širom sveta uspava, tako da je važniji cilj da se poveća broj usvojenih pasa ove rase
Ljubimci
09:22h Autor:
Nateraće vas da se zamislite: Fotografije koje ruše predrasude o pitbulovima! (FOTO)
Foto: Facebook / Sophie Gamand Photography

Nova serija fotografija pitbulova sa cvetnim krunama trebalo bi da pomognu ljudima da ove životinje vide u drugačijem svetlu, kao pse koji otelotvoruju "moć ljubavi i mekoću cveća", smatra idejni tvorac ovih fotografija Sofi Gejmand.

"Čini se da su uvek fotografisani u urbanim sredinama i vizuelnim stilovima sa jakim svetlom, na oštrim slikama", kaže Sofi.

OVDE pogledajte neverovatnu ljubav bebe i šteneta pitbula.

"Želela sam da istražim drugu stranu i da pitbulove prikažem na neočekivani način", dodaje fotografkinja.

Tokom pravljenja serije fotografija "Moć cveća", fotografkinja je stavljala cvetne krune pitbulovima koji se nalaze u azilima, kako bi ljudi promenili način na koji posmatraju ovu rasu, prenosi Huffington post.

OVDE pogledajte pitbula prepunog nežnih emocija.

Međutim, poenta fotografisanja nisu samo lepe fotografije, već da se skrene pažnja na podatak da se oko milion pitbulova svake godine širom sveta uspava, tako da je važniji cilj da se poveća broj usvojenih pasa ove rase.

"Važno je da se setimo da smo mi manipulisali psima i stvorili ih ovakvima kakvi su danas", rekla je Gejmand.

"Ponižavali smo čitave rase da bismo ispunili naše potrebe. Zbog toga treba da budemo odgovorni prema njima", zaključila je Sofi.

Kako je jedan pitbul naučio da pleše pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs