saznajte više

Ne znate više gde ćete sa stvarima: U svakom domu postoji 7 kutaka koji su savršeni za odlaganje!

Svaki zid je iskoristiv, bez obzira na dimenzije!

Enterijer
09:20h Autor:
Ne znate više gde ćete sa stvarima: U svakom domu postoji 7 kutaka koji su savršeni za odlaganje!
Foto: Shutterstock

Vaš dom “puca po šavovima” zbog stvari koje nemate gde da smestite?

U nastavku proverite da li ste zaista iskoristili sve “ćoškove” koji mogu biti sjajno odlagalište za brojne kućne potrepštine.

1. Prostor iznad WC-a

Ako se police postave dovoljno visoko, nema opasnosti od prskanja vode iz WC školjke koje najviše brine one sumnjičave prema ovom dizajnerskom rešenju. Šteta je da taj iskoristivi prostor ostane prazan, pogotovo ako npr. imate konzolnu WC školjku prilikom čije ugradnje u većini slučajeva u startu dobijate “policu” obloženu keramičkim pločicama iza koje se krije ugradni vodokotlić.

2. “Neiskoristivi” uski zidovi

Često ne znamo šta bismo s uskim zidovima koji povezuju pojedine prostorije pa ih zanemarujemo jer mislimo da ih ne možemo iskoristiti. Međutim, i oni su sjajna zona za odlaganje stvari. Tako ih npr. možemo iskoristiti za postavljanje polica za cipele. U tom slučaju zaštitite zid samolepljivom tapetom kako biste izbegli prenos prljavštine s cipela.

3. Prostor iznad komoda

Najčešće zjapi prazan ili ga eventualno upotpunjujemo nekim sitnicama poput fotografija, ali ako ste u potrazi za svakim dragocenim centimetrom prostora, iskoristite ga za police. Nemojte brinuti da ćete tako previše “ugušiti” prostor, samo vodite računa tome da police ne budu duže ili šire od dimenzija komode.

Vlaga u domu razara zdravlje, naročito dečje: Rešite problem pomoću ovih 5 biljaka - one sve upijaju!

4. Zid uz stepenište

Ako imate malo šire stepenište, uzduž zida možete ugraditi police ili pak postaviti uske ugradne ormariće. Takve police nemaju samo dekorativnu svrhu, one mogu biti sjajno mesto za knjige ili zatvorene kutije u kojima ćete čuvati razne sitnice.

5. Prostor iza kauča

Uski ugradni ormarići u visini kauča mogu biti sjajno mesto za spremanje ćebadi, jastuka, jorgana ili bilo kojih drugih predmeta koje želite odložiti u neposrednoj blizini kauča.

6. Nameštaj s ogledalom

Ako imate nameru da postavite veliko ogledalo u kupatilu ili hodniku, zašto ne biste odabrali ormarić s ugrađenim ogledalom? To je funkcionalno rešenje za sve kojima mala ogledala nisu dovoljna, a imaju problema s manjkom prostora.

7. Kuhinjska napa s ormarićem

Prostor iznad i oko kuhinjske nape takođe najčešće zjapi prazan. Danas na tržištu postoje nape s ormarićima, a ako slučajno već imate model bez njega, razmislite o ugradnom ormariću koji će stvoriti dodatan prostor za čuvanje kuhinjskih potrepština.

Kupatilo vam je malo: Uz ova ova 4 trika vizuelno ćete uvećati prostor! Probajte, bićete oduševljeni

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs