Jednostavno uputstvo

Feng šui trikovi za prolećno čišćenje doma: Unesite pozitivnu energiju i sve će vam krenuti na bolje!

Vaš dom će dobiti izuzetnu količinu pozitivne energije

Enterijer
Autor:
Feng šui trikovi za prolećno čišćenje doma: Unesite pozitivnu energiju i sve će vam krenuti na bolje!
Foto: Shutterstock

Kao što i sami znate, proleće je period godine kada čistimo naše domove, odnosno vreme kada je neophodno dobro razmisliti o svemu, organizovati i revitalizovati svoj dom uz pomoć Feng Šui filozofije.

Uz ovih osam saveta ćete očas posla uspeti da unesete pozitivnost u vaš dom, prateći nekoliko jednostavnih principa. Ako uspete da izvedete sve stavke navedene na ovoj listi, vaš dom će dobiti izuzetnu količinu pozitivne energije.

1. Popravite sve što škripi

Da li vaša ulazna vrata škripe kada ih otvarate ili zatvarate? Ulazna vrata su prva i poslednja stvar sa kojom se susrećete po dolasku kući ili izlasku iz svog doma. Zvuk škripanja vrata može uticati na vaše raspoloženje i dobrostanje, iako ste se možda navikli na njega i ne primećujete ga toliko. Jednostavno, podmažite šarke svojih vrata, kako biste generisali više pozitivne energije pri ulasku i izlasku. Isto uradite za sva druga vrata u vašem domu.

2. Koristite ulazna vrata

Ako kojim slučajem u svoj dom možete ući kroz garažu ili dvorište, znajte da gledano iz Feng Šui perspektive tako ograničavate protok dobre energije i životnih prilika. Vaša ulazna vrata predstavljaju mesto kroz koje či energija ulazi u vaše domove. Samim tim, češće ulazite na glavna vrata, a što manje na sporedna.

Oterajte negativne misli: Saveti feng šui stručnjaka za život bez straha i stresa!

foto: Profimedia

3. Biljke iznad kuhinjskih ormarića

Pogledajte dobro svoje ormariće u kuhinji, kako biste videli da li oni mogu sadržati biljke na sebi. Ako nemate prostora između plafona i ormarića, po Feng Šuiju je to dobra stvar, jer upravo taj prazan prostor privlači prašinu i ustajalu energiju. Či se tu zaglavljuje i promoviše mrtvu energiju, koja vam onemogućava napredak. Ako imate prostora u tom delu doma, osvetlite ga i popunite živahnim zelenim biljkama.

4. Zatvarajte vrata od kupatila

Kada se radi o Feng Šui filozofiji, brojne ljude brine kupatilo, zbog činjenice da se tu nalazi voda koja napušta vaš dom. Kako se voda povezuje sa bogatstvom, nikako ne želimo da naš novac odlazi niz odvod. Preporučujemo vam da dasku od WC šolje držite spuštenu, a vrata kupatila zatvorena kako biste umanjili ovaj uticaj.

5. Lokacija kreveta

U Feng Šui filozofiji, važni komadi nameštaja imaju važne pozicije. Samim tim, to se odnosi na vaš krevet, koji mora imati dobru poziciju jer u njemu provodite najviše pasivnog vremena. Vaš krevet treba da bude okrenut prema vratima, ali ne u ravni sa njima. Idealna pozicija kreveta je dijagonalna, što u većini slučajeva nije moguće. Ako ne možete postaviti svoj krevet tako da iz njega gledate na vrata, nabavite ogledalo koje će ih reflektovati, tako da ih vidite dok ležite.

Feng šui pravila: Unesite dobru energiju i blagostanje u vaš život uz ove savete!

foto: Profimedia

6. Prekrijte TV u spavaćoj sobi

Mnogi od nas imaju televizore u svojim spavaćim sobama. Ako imate problema sa spavanjem, bilo bi sjajno da pokrijete svoj televizor onda kada ga ne koristite. Aktivna energija televizora, kao i njegov elektronski aspekt mogu remetiti mirnu energiju koja je neophodna u spavaćim sobama.

7. Operite sve prozore

Kada dođe vreme za prolećno čišćenje, dobra početna tačka su prozori. Oni su simbol vaših očiju za ostatak sveta. Kroz njih morate videti sve što univerzum može da vam ponudi. Uzmite novine, sirće i vodu i uklonite svu prljavštinu sa njih.

8. Pročistite svoj prostor

Na kraju, morate pročistiti svoj prostor. Naši domovi zadržavaju određene energetske elemente ljudi koji naseljavaju taj prostor, tako da je uvek dobro izdvojiti malo vremena za izbacivanje stare energije i pravljenje mesta za novi i sveži či. Kako god da počnete da čistite svoj prostor, zamislite u svom umu dom ispunjen pozitivnom energijom i snovima o budućnosti.

Napravite svoj Ček Izobilja: Feng šui trik za privlačenje novca koji zaista pali!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs