pogledajte

Najlakša biljka za održavanje: Evo kako uspešno gajiti kaktuse! (FOTO)

Ne samo što su atraktivni i posebni, nego u isto vreme dobro izgledaju kada je samo jedan kaktus u pitanju, kao i kada ih je više na gomili

Enterijer
Autor:
Najlakša biljka za održavanje: Evo kako uspešno gajiti kaktuse! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Ova bodljikava biljka zahteva svetlost da bi mogla nesmetano da raste, ali ipak trebate da pazite da nisu na direktnom sunčevom svetlu tokom celog dana.

Čudo od biljke: Štiti od raka i tumora, čisti disajne puteve, na sve bolove deluje kao morfijum!

Najbolja pozicija za kaktuse jeste na prozoru ili gde ima manje direktne izloženosti suncu. Ono najbitnije u čemu ljudi najčešće greše jeste – da kaktusima zaista treba voda, ali samo kada je zemlja u kojoj su posađeni potpuno suva i krene da puca.

Biljke koje morate da držite u sobi: Pročišćavaju vazduh i u najzagađenijim prostorijama!

A post shared by Zweidler___ (@zweidler___) on

U zimskim danima je dovoljno kaktuse zaliti jednom u mesec dana, dok toplija godišnja doba iziskuju malo vode svakih nedelju dana. Kada kažemo malo vode, to znači da se zemlja blago navlaži, a ne "prezalije" jer višak vode može dovesti do truljenja biljke.

Čudo za vaše biljke: Trik da vam cveće više nikada ne uvene! (VIDEO)

A post shared by Nikia the Kreator (@kreateko) on

Mnogi od nas biraju i dohranu kako bi im kaktusi bili što lepši i veći, a u specijalizovanim prodavnicama možete da nađete dohranu upravo namenjenu kaktusima. Ipak, strogo se držite uputstva i prilagodite dohranu veličini biljke, jer u suprotnom možete preterati i uništiti kaktus.

Apsorbuju toksine i stvaraju kiseonik: Unesite ove biljke u vaš dom što pre! (FOTO)

Dolazak proleća idealno je vreme za presađivanje vaših kaktusa ako vidite da im je trenutna posudica premala, a ovu akciju nikako nemojte da izvodite bez debelih i čvrstih rukavica kao i kartona kojim ćete obuhvatiti biljku da vas ne ubode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs