Čudo tehnologije

Kuće odštampane za 1 dan: Domovi koje će svako moći da priušti! (VIDEO)

Jeftine su i sigurne, a može da ih izgradi i potpuni građevinski amater

Enterijer
Autor:
Kuće odštampane za 1 dan: Domovi koje će svako moći da priušti! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / New Story

Pravi dokaz da 3D štampa nije neka priča iz daleke budućnosti, ali i da bi moglo da promeni živote milijardu ljudi širom sveta, je i kuća napravljena isključivo 3D printom. Njena cena kreće se oko 10.000 dolara a gradnja je gotova za 24 sata. Proces je vrlo jednostavan. Radnici idejni plan i konstrukciju kuće šalju na štampanje, a zatim industrijski printer započinje s radom i od betona izrađuje konstrukciju. Novu kuću. Nakon postavljanja betona radnici slažu krov, prozore i vrata i unutrašnju električnu konstrukciju, piše Huffington Post.

Kako dvoje odraslih, troje dece i 2 psa udobno žive u 28 kvadrata: Dom koji će vas oboriti s nogu! (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube / New Story

Štampane kuće rezultat su saradnje kompanije ICON i neprofitne organizacije New Story s ciljem izgradnje jeftinih, sigurnih kuća koje će moći da izgrade i oni s ograničenim građevinskim znanjima. Nadaju se da će cenu kuće moći da spuste na 4.000 dolara. Njihova prva isprintovana 3D kuća biće izgrađena ove godine na El Salvadoru.

foto: Printscreen Youtube / New Story

Trodimenzionalno štampanje je brz način izrade predmeta u 3D-u u kojem se direktno iz 3D printera izrađuju fizički predmeti u prostoru. Trodimenzionalni ispis omogućuje i uvid u sam tok postupka dizajniranja, daje mogućnost lakog i ranog uočavanja mogućih grešaka i njihovog brzog i efikasnog ispravljanja. Koristeći se ovim mogućnostima 3D printera znatno se skraćuje vreme izrade i povećava nivo kvaliteta modela i prototipa.

Luksuzna kuća na točkovima: U starom autobusu napravili udobni dom sa 6 prostorija! (VIDEO)

3D printeri nisu nova tehnologija, a njihova popularnost je porasla poslednjih godina. Cene uređaja kreću se od 200 do 200.000 dolara. Veruje se da će uređaji uskoro biti dostupni poput uobičajenih printera. Mogućnosti njihove upotrebe su razne, a posebno im je velika mogućnost upotrebe na području medicine.

Malo stambeno čudo od samo 12 kvadrata: Udoban prostor za čak četiri osobe! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs