inspirišite se

14 IDEJA KOJE MOGU DA PROMENE IZGLED VAŠEG STANA ZA MALO NOVCA: Detalji na zidu su sve! (FOTO)

Želeli biste nešto da promenite u izgledu svog doma? Krenite od zidova, i evo 14 ideja u nastavku, a koje će vam pomoći da oni postanu nešto krajnje nesvakidašnje.

Enterijer
Autor:
14 IDEJA KOJE MOGU DA PROMENE IZGLED VAŠEG STANA ZA MALO NOVCA: Detalji na zidu su sve! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Napravite galerijski zid

Od poda do plafona aranžirajte slike, crteže, fotografije, grafike, postere… Na taj način će zid biti dominantan, i postati umetničko delo za sebe.

Razapnite tkaninu

Velika rukom oslikana svilena marama, tapiserija, pa čak i tepih, mogu biti veoma originalna dekoracija na zidu. Ovde odabir boja i šara takođe igra važnu ulogu.

Okačite ogledala

Zbog toga što reflektuju svetlo i odraz, ogledala čine da prostor deluje veće. Što ih je više na jednom mestu, i što su različitijih veličina i oblika, to je efekat upečatljiviji.

Naslikajte mural

U ovom slučaju najviše se ističu kreativna strana i originalnost. Ukoliko niste sigurni da to sami možete izvesti, angažujte nekog prijatelja koji je u umetničkim sferama.

Postavite police

Ormani i police koje na sebi nemaju zadnji deo biće odlične, jer će dozvoliti da se iza njih vidi zid. Postavite na police sve ono što vam je drago i važno: knjige, ploče, fotografije, figurice, svećnjake, vaze, biljke…

Zakačite tanjire

Ako imate kolekciju lepih tanjira, šteta je da stoje sklonjeni negde u ormaru. Zato ih grupisane zakačite na zid, i videćete da će se svi posetioci vašeg doma oduševiti.

Mislite zelenije

Biljke ne moraju samo stajati u saksijama. Postoji toliko načina kako se još mogu izložiti, a jedan od njih jeste da vise na zidu.

Ne zaboravite na makrame

Makrame je tehnika vezivanja čvorova, putem koje se dobijaju dekorativni predmeti. Oni su naročito bili popularni sedamdesetih godina, a danas se vraćaju na velika vrata, jer zbog neobične teksture sjajno izgledaju na zidu.

Dodajte kalendar

Posebno je zgodno okačiti kalendar u radnu sobu ili kuhinju, jer su to mesta na kojima ja najlogičnije da se vodi evidencija i popisuju obaveze. Minimalistički dizajn i izražen kolorit preporuka su za izgled kalendara koji će ići na zid.

Razmislite o tabli

Klasična školska „tabla” i njena modernija bela varijanta imaju funkciju korisnog podsetnika, mesta za crtanje, i ostavljanje simpatičnih poruka ukućanima. Pošto se sadržaj na njima menja, tako se menja i izgled prostorije u kojoj se nalazi.

Kreirajte zid sa korpama

Pletene korpe drugačijih veličina, boja i oblika, postavite na zid tako da deluju kao da su u fluidnom pokretu. To će uneti dinamiku, a njihove teksture dodatno će učiniti da zid izgleda neverovatno atraktivno.

Nabacite bicikl

Za ljubitelje bicikla i vožnje istog, ovo je odlično rešenje jer štedi mesto na podu za druge stvari. Ujedno predstavlja i brzo rešenje da na krajnje zabavan način dekorišete prazan zid.

Pridodajte teksture

Zid takođe može biti i od različitih materijala, ili sa dodatkom istih. Cigle i drveni paneli samo su neke od mogućnosti koje će uneti dubinu, nivoe, i teksturu na naizgled običan zid.

Pokažite svoju kolekciju šešira

Ukoliko ste ljubitelj i kolekcionar šešira, evo sjajnog načina da ih prikažete, a i da vam uvek budu pri ruci. Vodite samo računa na kakve kukice ili eksere ih stavljate, kako se ne bi oštetili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs