pogledajte

Avangardni univerzum: Zavirite u ružičastu vikendicu Pjera Kardena u Kanu! (FOTO)

Kao počast vizionaru Pjeru Kardenu koji nas je napustio, dajemo vam ekskluzivan uvid u „Bubble Palace“, istaknutu instalaciju u avangardnom univerzumu dizajnera.

Enterijer 05.01.2021. - 10:35h Autor: Stil / harpersbaazar.rs
Foto: Profimedia

Le Palais Bulles je prelepa vila smeštena u blizini Kana, u Francuskoj. Vilu, izgrađenu između 1975. i 1989. godine, projektovao je mađarski arhitekta Anti Lovag. Prvobitno je sagrađena za francuskog industrijalca, a kasnije ju je kupio modni dizajner Pjer Karden kao svoju vikendicu.

 

Francuski dizajner italijanskog porekla preminuo je 29. decembra 2020. u bolnici u Parizu, u 98-oj godini. Karden nije bio samo legendarni dizajner u modnom svetu, već su se njegov ukus i osećaj za estetiku proširili mnogo dalje, što se najbolje vidi u njegovom ličnom ukusu za arhitekturu i dizajn. Stoga nije iznenađujuće što je posedovao jedan od najpoznatijih i globalno slavnih arhitektonskih dragulja: ikonični, ružičasti Palais Bulles.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CASSON (@cassonhardware)

Pogledajte kako izgledaju enterijeri Palais Bulles gde su, iako u privatnom vlasništvu, mnoge poznate ličnosti poput dizajnera Simona Porte Žakemusa i Eme Bunton iz grupe Spajs Grls ostali da prenoće.

 

Kuća od 1300 kvadratnih metara izgrađena je za francuskog industrijalca Pjera Bernarda. Dom uključuje zatvorenu salu, panoramski salon, pozorište na otvorenom sa 500 mesta, 10 spavaćih soba, nekoliko bazena i vodopade na prostranim uređenim terenima. Nakon Bernardove smrti 1991. godine, Karden je kupio dom kao mesto za odmor.

 

Petogodišnje renoviranje francuskog arhitekte Odile Deka završeno je 2016. U martu 2017. ružičasta palata je stavljena na prodaju po ceni od 456 miliona dolara. Međutim, do danas Le Palais Bulles ostaje privatno vlasništvo i ne može se posetiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LARRY'S LIST (@larrys_list)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OBJET LA-NY (@objet_la_ny)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L (@lsaj1)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RAW (@raw__lab)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...