rAJ NA ZEMLJI

Šarene terase su hit broj 1 u svetu: Ovako dekorisane, odmaraju oči i popravljaju raspoloženje! (FOTO)

Stihovi Đorđa Balaševića "...I dodaj svetu malo boje" imaju sada vrlo jaku simboliku i poželjniji su nego ikada. Možda nemamo uvek moć da menjamo svet ili stvari koje se u njemu dešavaju, ali možemo biti bolja verzija sebe i raditi da naš svet bude onakav kakav želimo (a time širimo dobre stvari i oko nas).

Enterijer
14:32h Autor:
Šarene terase su hit broj 1 u svetu: Ovako dekorisane, odmaraju oči i popravljaju raspoloženje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Naravno, ovo se odnosi na skoro sve sfere života, ali u našem fokusu danas je prostor u kome živimo i u kome želimo da uživamo.

Zato, ako ste imali u planu da poboljšate izgled terase ili da je makar malo osvežite, mi imamo super predlog - dodajte malo boje.

Vintidž bašta iz snova: Magična oaza i u vašem dvorištu - bez uloženog dinara!

Terase sa bogatim koloritom će poboljšati vaše raspoloženje i sigurni smo da će to biti omiljeni kutak cele porodice. Postoje više načina kako da izgled ovog spoljašnjeg prostora učinite veselijim.

Evo zašto ovog proleća ne smete da bacate ljuske od jaja: Vaše bašta će vam biti zahvalna!

Možete ofarbati zid/ove u jednoj ili više nijansi. Sve popularnije postaje i lepljenje tapeta čak i na balkonima i terasama, pa ako vas mrzi da mašete valjakom, vi zalepite upečatljive tapete i postignite željeni efekat. Naravno, prvo se konsultujte koji tip je najbolji za spoljašne prostore.

Kućna bašta koja će vam osvežiti prostor: Evo 8 maštovitih ideja da oplemenite dom biljkama!

Druga varijanta je da vam nameštaj bude u nekoj boji ili možda i u više boja. To su one krupne stvari koje ste verovatno i sami već znali.

Još jedan uradi-sam projekat može biti i farbanje ograde. Čak i da nemate zidove ili nameštaj u boji, budite sigurni da će i ovaj naizgled detalj, imati veliki uticaj na estetiku i još više na atmosferu terase.

Zaboravljene kraljice letnjih bašta: Zapostavljeno raskošno cveće naših baka idealno za dvorište!

Ipak, jedan od najlakših načina da vašoj terasi dodate malo kolorita, a da to ne bude previše skupo, su šareni jastučići. Imajte ih što više, odnosno koliko vam prostor dozvoljava. Neka budu u bojama u kojima želite ili sa zanimljivim dezenom.

Najlepša bela bašta na svetu: Čaroban vrt u čast princeze Dajane! (VIDEO)

Još jedna opcija je da vam saksije budu u boji, one će znatno poboljšati prostor. I naravno, nema boljeg dekoratera od cveća. Što više lepog i šarenog cveća, to bolja atmosfera i izgled terase.

U poslednje vreme sve popularniji su tepisi na terasama ili ponjave sa šarama u boji. Ovaj trend koji polako usvajamo, pored estetske ima i praktičnu stranu - da ne gazite bosi po pločicama, posebno zbog dece, zatim lako održavanje i na kraju, da upotpunite ovaj spoljašnji prostor stana tako da dobije toplinu kojom zrači i ostatak prostora za boravak.

Na kraju, tu su uvek detalji kojima možete dodatno ulepšati prostor - neka zavesa ili ukras, ljuljaška. Pogledajte još par primera, sigurni smo da će vas inspirisati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs