Pogledajte

Enterijer kao kod Francuskinja: Saveti kako da uredite dom u šik stilu! (FOTO)

Francuskinje nisu opterećene savršenstvom i njihovi domovi retko kad su besprekorno uredni i pospremljeni

Enterijer
11:07h Autor: ,
Enterijer kao kod Francuskinja: Saveti kako da uredite dom u šik stilu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Francuskinje su nam često omiljena modna inspiracija, ali njihov stil može nas inspirisati i kada je reč o uređenju doma. Skupili smo sedam saveta Francuskinja koji će vam pomoći da sopstveni životni prostor uredite u tom neodoljivom, tako šik stilu.

1. Ostavite da bude (malo) neuredno

Francuskinje nisu opterećene savršenstvom i njihovi domovi retko kad su besprekorno uredni i pospremljeni. Nepospremljen krevet za njih je znak života i one će vam savetovati da se ne zamarate slaganjem posteljine svako jutro. Francuskinje neguju šarmantnu neurednost i to je baš nekako seksi.

Za najkvalitetniji san: Kako pravilno postaviti krevet u spavaćoj sobi?

2. Dodajte zlatne boje

Kako bi dom imao pravi francuski štih, potrebno je da mu dodate malo zlatne boje. U tradicionalnom francuskom stilu najbolje ćete to napraviti sa zlatnim ramovima na slikama. U mnogim domovima Francuskinja postoji i "galerijski zid", odnosno jedan zid na kojem se nalazi nekoliko slika sa zlatnim okvirom – baš elegantno.

Izbacite ih iz kuće što pre: Stvari za koje sigurno niste znali da imaju rok trajanja!

3. Pustite da se zavese lagano vuku po podu

Na ovaj način prozorima ćete dati sofisticiranost, ali i dašak dramatičnosti. Zavese koje se lagano vuku po podu (ili ga tek dodiruju) stvoriće onaj neodoljivi savršeno nesavršen, nedovršen izgled.

Tamnoplava boja je idealna za vaš enterijer: Uz nju sve izgleda moderno! (FOTO)

4. Ukrasite dom poljskim cvećem

Kako šarmantan ukras doma poljsko cveće može biti! Francuskinje to dobro znaju i svoje domove bogato ukrašavaju suncokretima, belim radama, krasuljcima, ljubičicama... Što prirodnije i "neurednije" cveće posložite u svom domu, to bolje. Pomešajte nekoliko vrsta cveća i stvorite najmirisniju livadu u svoja četiri zida.

Luksuzni izgled doma može se postići uz nekoliko jeftinih trikova: Zbog ovih detalja stan će vam izgledati skuplje!

5. Imajte barem jedan komad baršunastog nameštaja

Nije jeftina investicija, ali i samo jedna stolica ili fotelja s baršunastim tapecirungom stvoriće u domu taj francuski "très chic" ugođaj. Takve komade nameštaja imale su i naše bake, a Francuskinje će uvek retro staviti ispred modernog.

Šta se dešava u vašem telu kada spavate na beloj posteljini? Neverovatno otkriće!

6. Iskoristite balkon

Ma kako god mali balkon bio, Francuskinje će znati da ga iskoriste. Mali sto i dve stolice za njih su dovoljni da stvore kutak na otvorenom na kojem će rado ispijati jutarnju kaficu i grickati kroasan.

Inspiracija za bež kuhinju: Prednosti uređenja u ovoj boji! (FOTO)

7. Kupujte na buvljacima

Na buvljacima će Francuskinje naći sve što im treba da popune police, urede zidove, stolove kao i druge površine i delove doma. One jednostavno obožavaju starinski stil i svaki komadić istorije u njihovim domovima je dobrodošao. Na buvljacima kupuju čak i posuđe i ne zamaraju se time da imaju setove posuđa – na ručku kod Francuskinje nije neobično da svaki gost ima različiti tanjir.

5 saveta kako da vam kuća uvek bude uredna: Trikovi najslavnijeg gurua za čišćenje!

SAVET PLUS: Udomite mačku

Mačke, naravno, nisu dekor, ali iskoristićemo ovu priliku da vas možda podstaknemo da udomite napuštenu macu i pružite joj lep život. Mačke su Francuskinjama omiljeni kućni ljubimci i one znaju da će upravo maca (ili više njih) dom učiniti savršenim, ugodnim i toplim, više od ijednog komada nameštaja i ukrasa.

4 Feng šui biljke za blagostanje: Unesite ih u dom, novac će vam se slivati u džepove! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs