Olakšajte sebi

Spremna doza letnjeg osveženja za idealno putovanje!

Uz dobar plan, ništa neće moći da krene po zlu

Porodica
Autor:
Spremna doza letnjeg osveženja za idealno putovanje!
Foto: Promo

Putovati sa decom svakako je izazov, pogotovu tokom letnjih meseci. Vrućina i gužve, dodatno stvaraju pritisak kada se planira porodično putovanje. Zato je neophodno na vreme sve pripremiti kako bi zajednički odmor protekao na najbolji mogući način.

Pažljivo isplanirajte destinaciju koja će odgovarati i najmlađim članovima porodice (blizina plaže, ulaz u more, čist smeštaj, ali i blizina prodavnice i lekara, nešto je na šta treba obratiti pažnju).

Putujte radnim danima. Ukoliko je ikako moguće izbegavajte putovanje vikendom, kako ne biste čekali satima u koloni na granici.

Dovoljno hrane i piće za put. Možda vi možete i da preskočite obrok, ali za decu to ne važi. Ako su gladna i žedna biće razdražljiva a to definitivno želite da izbegnete. Birajte suvu, zapakovanu hranu. I obavezno ponesite osvežavajuće napitke. Pored vode, preporučujemo da se snabdete i dovoljnom količinom novih neXt Joy ukusa: Limunana, osvežavajuća kombinacija limuna i nane i neXt Joy Lubenada, iznenađujući miks limuna i lubenice. Oba ukusa sada sa 30% manje kalorija, učiniće svako putovanje lakšim.

foto: Promo

Udobnost pre svega. Neka deci bude udobno…odeća od prirodnih, tankih materijala, udobna obuća. Deca se u sedištima više znoje pa uvek imajte rezervnu odeću pri ruci.

Zanimacije za put. Knjige, igračke, omiljene pesmice, nešto što će deci odvraćati pažnju i učiniti im putovanje zanimljivijim. Možete igrati i neke interesantne igre poput na slovo na slovo, ili sami osmislte nešto što će svima biti zanimljivo.

Sredstva za higijenu. Ponesite dovoljne količine vlažnih i suvih maramica, antibakterijski gel…

Isplanirajte redovne pauze. Ako putujete kolima, sa decom ćete morati da pravite duže ili kraće pauze. Pripremite se unapred, istražite gde je zgodno stati i odmoriti se. Naravno, budite spremni i na iznenadne ,,Mama, tata meni se pi…’’pauze.

I stigli ste... Uz dobro planiranje, putovanje može biti i prijatna avantura, pogotovu ako vam društvo prave Limunana i Lubenada, idealna letnja osveženja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs