Veče koje se dugo pamti

Sad kad su stigli hladniji dani, pred nama su neki novi prioriteti.

Porodica
Autor:
Veče koje se dugo pamti
Calsberg, Foto: Promo

Ulaskom u prazničnu atmosferu, naše raspoloženje iz dana u dan raste, a kulminaciju, sasvim prirodno, očekujemo negde oko novogodišnje noći.

Do tada, trudimo se da ne podlegnemo preterano euforiji i da višak dobrog raspoloženja sačuvamo za noć obojenu svetlima vatrometa.

Ipak, ona romantična strana zime ne da nam mira. Preko dana u potrazi za poklonima kojima ćemo obradovati najbliže, a predveče, pošto se ušuškamo u topao dom, predamo se dugim sanjarenjima. Gledamo kroz prozor i pitamo se kada će taj prvi sneg konačno prekriti ulice našeg grada. Udišemo svež, rezak zimski vazduh koji mu dođe kao prirodni filter u odnosu na letnju zaparu sa večitim manjkom kiseonika. I mislimo na drage ljude, jer, naposletku, ono što svakoj zimi daje posebnu čar, jesu okupljanja sa prijateljima u ušuškanim i prijatno zagrejanim prostorima.

I potpuno je svejedno da li se takva druženja odvijaju u nekom planinskom domu ispred upaljenog kamina ili u gradskim, prijatno dekorisanim stanovima pod razdraganim plesom sveća. Mnogo je bitnije da iskoristite svaki trenutak za druženja sa bliskim ljudima koje volite. Dok se leti stalno mimoilazite sa njima, jurcajući na ovu ili onu stranu, zima je kao stvorena za ponovna intimna druženja. Sve što treba da uradite jeste da ih pozovete kod sebe, dekorišete oval malim ali ukusnim zalogajima, pustite neku prijatnu muzikicu i podignete roletne do kraja kako biste spremno dočekali prve pahulje snega. Kada stvari ne prepuštate slučaju, onda vas ni sneg ne može iznenaditi, zar ne?

Calsberg
foto: Promo

Vaši prijatelji ipak stižu prvi, pre snega. Udobno se raspoređujete, uz mnoštvo zadirkivanja i onih malih, prijateljskih šala, jer zima uvek posebno inspiriše kada su zabava i smeh u pitanju. Iznosite pred njih zakusku koju ste sami aranžirali i nešto za piće što će dodatno razgaliti vaše dobro raspoloženje. Zašto izbor ne prepustiti prijateljima i još jednom utanačiti njihove karaktere? Ponudite im, primera radi, Somersby, i sačekajte njihov izbor.

Sagledajte njihove naravi kroz osvežavajući ukus jabuke, intenzivni ukus kruške, zavodljive borovnice ili egzotiku manga. Prijatna slatkoća i blaga kiselost Somersby sajdera, uz idealnu primesu osvežavajućih cvetnih nota, izbaciće na površinu ono najbolje iz vas. Optimalno prisustvo alkohola dovoljno je da vaše obraze ispuni neodoljivim zimskim rumenilom i time još više da na značaju šarmu zimske sedeljke sa prijateljima. Naravno, za one koji su na druženje došli sopstvenim prevozom, omogućite im uživanje u specifičnoj noti Somersby jagoda i limeta sa 0% alkohola.

Calsberg
foto: Promo

A kada vaše veče dostigne vrhunac u dobroj atmosferi, i kada, nešto kasnije, prijatelji počnu da se spremaju za polazak, zaustavite ih još jednom na kratko. Okupite se na terasi ili pored prozora, podignite Somersby u visini vašeg pogleda i sagledajte svet kroz njegovu intenzivno pozitivnu vizuru. Potom zažmurite i duboko udahnite rezak vazduh. Ogrnite se zimskom tišinom i ostanite neko vreme tako skupa. Kada ponovo otvorite oči, ko zna, zima je to, uvek spemna da iznenadi, možda baš tad ugledate prve pahulje što razdragano sleću na vaše dlanove. E tada je pravi trenutak da zamislite želju. Verujte nam, ostvariće vam se.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs