Provereno deluje

Hidrogen je prva pomoć u kući: Evo šta sve leči, a šta čisti!

Najmoćnije sredstvo u kući

Porodica
Autor:
Hidrogen je prva pomoć u kući: Evo šta sve leči, a šta čisti!
Foto: Profimedia

Hidrogen je jeftino sredstvo koje nam je dostupno u svim prodavnicama. Pomaže u rešavanju raznih nestandardnih problema:

PAŽNJA: Koristite samo troprocentni hidrogen!

1. Izbeljivanje garderobe

U činiju sa vodom dodajte čašu hidrogena pa u tom rastvoru operite veš koji želite da izbelite. Ako hoćete da uklonite fleke sa odeće: nanesite hidrogen na mrlju, sačekajte 1 minu, pa operite garderobu.

2. Uklanja gljivice sa noktiju

Napravite rastvor od vode i hidrogena u razmeri 1:1, pa ovim rastvorom operite noge ujutru i uveče.

3. Uklanja bol iz vrata

Natopite krpu hidrogenom pa stavite na vrat, preko obloga stavite suv peškir. Neka obloge stoje na vašem vratu 15ak minuta. Mišići će se zagrejati i napetost će nestati.

4. Lečenje ranitisa

Rastvor od 1 čaše gazirane vode i 1 kašike hidrogena može isprati sluznicu nosa, tako da više nećete osećati bol ili imati curenje iz nosa.

5. Ispiranje usta

10 ml hidrogena mućkajte u ustima tokom 5 minuta. Gutanje je zabranjeno. Nakon 5 min, ispljunite sadržaj pa još i isperite usta. Ovim postupkom ćete ukloniti rane u usnoj duplji, a i zube ćete izbeliti. Hidrogen se može pomešati i sa pastom za zube.

6. Dezinfekcija kontaktnih sočiva

Sočiva se mogu očistiti i sa hidrogenom u nedostatku tečnosti za ispiranje sočiva.

7. Pomoč pri čišćenju kuće

Hidrogen uspešno ubija bakterije. Da biste sa njim očistili i dezinfikovali kuću, natopite krpu sa ovim sredstvom i prebrišite površine detaljno.

8. Leči upalu grla

Pomešajte pola kašike vode i par kapi hidrogena pa sa ovim isperite grlo tako što ćete grgoljiti tečnost. Patogene bakterije će odmah biti uništene.

9. Čišćenje ušiju

Uzmite nekoliko kapi sredstva i dodajte ih u toplu vodu. U ovom rastvoru natopite štapiće za uši pa sa njima očistite uši.

(STIL.KURIR.RS)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs