Našla način da slavi život

Oprostila se od grudi žurkom: Majka i sestra joj umrle od raka, nije želela da ona bude sledeća!

Klera se na drastičnu meru - dvostruku mastektomiju odlučila jer su joj majka i rođena sestra umrle od raka dojke, a kod nje je pronađen gen koji i do 85 odsto povećava rizik da i ona oboli. Pred operaciju je odlučila da teške momente pretvori u nešto pozitivno i da pruži podršku i drugim ženama koje se suočavaju sa istom bolešću
Lifestyle
02:44h Autor:
Oprostila se od grudi žurkom: Majka i sestra joj umrle od raka, nije želela da ona bude sledeća!
Foto: Instagram / Missclairahermet

Nekoliko dana pre dvostruke mastektomije, Klera Hermet (27) napravila je oproštajnu žurku svojim grudima. Ova zabava nije ni vid žaljenja, niti sahrana, već slavljenje života - i grudi!

Koje promene na grudima ne smete da ignorišete saznajte OVDE.

Klera se na ovako drastičnu meru odlučila jer su joj majka i rođena sestra umrle od raka dojke, a kod nje je pronađen gen BRCA 1 koji i do 85 odsto povećava rizik da i ona oboli. Pred operaciju, Hermet je odlučila da teške momente pretvori u nešto pozitivno. Rešila je da svoju priču podeli sa svetom, kako bi osnažila žene i pomogla im da se izbore sa svojim strahovima.

Na nesvakidašnjoj žurci su se služili kapkejkovi u obliku grudi, a zabava je postigla veliki uspeh.

OVDE pročitajte 10 najvažnijih pitanja i odgovora o raku dojke - na koje simptome treba obratiti pažnju!

"Bilo je to veče plesanja, pića, slavljenja, sa osećanjem ljubavi i podrške", napisala je Klera na svom sajtu.

Nakon što je u decembru definitivno odlučila da ode na dvostruku mastektomiju, više nije osećala strah. Naprotiv, povećao joj se optimizam. Međutim, put to takvog shvatanja nije bio nimalo lak, prenosi Huffington Post.

Kada je imala samo 9 godina, majka joj je preminula od raka dojke, a 2012. ostala je i bez 31-godišnje sestre Emili koja je takođe izgubila bitku sa ovom opakom bolešću. Onda je usledilo saznanje da i Klera nosi potencijalno smrtonosni gen.

Koje slavne dame su pobedile rak dojke saznajte OVDE.

"Kada su mi saopštili da imam taj gen, osećala sam se kao da me je neko iz sve snage udario u stomak. Iz bolnice sam izašla u suzama. Shvatila sam da moram da se operišem, ali sam bila mnogo mlada, imala sam samo 19 godina", objašnjava početak svog "putovanja" Klera.

"Prvo sam psihički morala da se promenim, da prihvatim da grudi nisu ono što me definiše. Mada, naravno, bilo je trenutaka kada sam se pogledala u ogledalo i pomislila: "Kako ćete da mi nedostajete, vas dve". Ali nisam se previše zadržavala na takvim mislima", dodaje Klera.

Na kraju, odluka da se podvrgne preventivnoj dvostrukoj masektomiji ju se osnažila. Čak joj je pomogla da se lakše nosi sa smrću majke i sestre.

Sačuvajte zdravlje grudi - OVDE pročitajte 7 malih navika koje će vas zaštititi od raka dojke!

"Naučila sam da živimo samo jednom. Dugo sam bila tužna i neraspoložena. Sestrina smrt je bila prelomna tačka. Ona je svoj život završila, ali ja još nisam sa svojim. Nastojim i nastojaću i dalje da svoje postojanje obogatim srećom, optimizmom i namenom", zaključila je Klera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs