Egzotičan recept

Maska tropske kraljice: Samo 2 sastojka za blistav ten!

Ova maska prirodno leči lice od akni, izbjeljuje od ožiljaka, pigmentnih mrlja i pega
Nega
17:36h Autor: ,
Maska tropske kraljice: Samo 2 sastojka za blistav ten!
Foto: Shutterstock

Sledi neobičan, egzotičan recept sa mirisom mora za predivan, čist ten, koji sadrži samo 2 sastojka. Od ovoga ćete se sigurno osećati kao tropska kraljica.

Recept uspešno već stotinama godina koriste mnoge žene i muškarci iz egzotičnih i orijentalnih krajeva, a redovno ih preporučuju i njihovi doktori i dermatolozi.

Sama se šišala i šminkala: Tajna lepote veličanstvene Hurem! (FOTO)

Ova egzotična maska prirodno leči lice od akni i izbeljuje od ožiljaka, pigmentnih mrlja, pega, savršeno čisti i posvetljuje kožu. Ten postaje ujednačen, zdrav i blistav.

Potreban su vam stari oklopi morskih školjki (neki kažu da je najbolja vrsta abalon, a neki da te morske školjke budu što više bele) i limunov sok. Vi uzmite ono što možete lako da nabavite u vašem kraju. Možda je najbolji izbor bela abalon školjka.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Naime, oklopi, posebno unutrašnjost oklopa ovih morskih školjki sadrže tanak beli sloj prepun lekovitih minerala i soli koji još u kombinaciji sa limunovim sokom čine čudo za lepotu vaše kože.

Limun, osim što je krcat vitaminom C, gradi kolagen u koži koji je potreban za čvršću i podmlađenu kožu. Limun će u ovoj kombinaciji ublažiti i posvetliti ožiljke i tamne mrlje i dati jedan prekrasan, blistav, svetli ton koži.

Postoje 3 načina kako da napravite ovu masku, a vi izaberite najpraktičniji:

Jedino što vam je potrebno za savršen ten: Zlatna maska Indije za potpuno čisto lice!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Limunov sok sipajte u unutrašnjost školjke, pustite da odstoji desetak minuta i trljajući tim sokom unutrašnjost školjke prstima nanosite lekovitu smesu na lice.

2. Potopite školjku preko noći ili više dana u limunov sok i posle time premažite lice.

3. Smrvite školjku, pomešajte sa limunovim sokom, pustite da odstoji preko noći, procedite i to stavite na lice. Izbegavajte predeo oko očiju i usta.

Masku držite 30 minuta ili 10 minuta ako ne možete da izdržite peckanje. Peckanje nestaje nakon prvih 5 minuta.

Isperite masku toplom vodom i nanesite vašu uobičajenu kremu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs