Protest ekstremista u Indoneziji: Misice, obucite se

Organizatori takmičenja potvrdili su da će se 137 devojaka koje se nalaze u konkurenciji na bini, umesto u dvodelnom kupaćem kostimu, pojaviti u jednodelnom, s tim da će preko gornjeg dela tela takođe nositi maramu ili indonežanski sari
Trendovi 11.06.2013. - 02:03h
Na izboru za mis sveta 2013. godine devojke neće moći da izađu na binu u bikiniju

Lepe ste i obučene!
Takmičarke na izboru za mis sveta koje će se ovog septembra u Indoneziji takmičiti za prestižnu titulu izgleda neće moći da se predstave u bikiniju, kako ne bi povredile verska osećanja ljudi u ovoj muslimanskoj zemlji.

Bez vulgarnosti

Organizatori takmičenja potvrdili su da će se 137 devojaka koje se nalaze u konkurenciji na bini, umesto u dvodelnom kupaćem kostimu, pojaviti u jednodelnom, s tim da će preko gornjeg dela tela takođe nositi maramu ili indonežanski sari.
- Ovo je sasvim opravdano u državi koja preferira jednodelne kupaće kostime - rekla je predsednica organizacije izbora za mis sveta, 72-godišnja Džulija Morli.

Indonežanski mediji javljaju da se nekoliko konzervativnih grupa izjasnilo protiv održavanja ovog takmičenja, ističući bikinije kao glavni problem. Ministar turizma Sapta Nirvandar potvrdio je da je vlada poslala pismo organizatorima u kojem se traži da se ne odstupa od indonežanske tradicije. Od ukupno 240 miliona stanovnika ove zemlje, skoro 90 odsto njih izjašnjavaju se kao muslimani.

Ekstremisti ne miruju

Tokom poslednjih nekoliko godina Indonezija se pokazala problematičnom kad je reč o različitim zabavnim sadržajima, i to uglavnom zbog pretnji radikalnih muslimanskih organizacija.

Tako, prošle godine Ledi Gaga je bila prisiljena da otkaže koncert u ovoj zemlji nakon što se našla pod vatrom ekstremista, koji su njen nastup ocenili nemoralnim.
Prošlog meseca američki rok bend Aerosmit je takođe otkazao koncert u Džakarti, glavnom gradu Indonezije, zbog „bezbednosnih razloga“.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...