Beogradska nedelja mode

Kolekcija inspirisana filmom Piano

Mlada dizajnerka Lada Dragović inspiraciju je pronašla u 19. veku i prirodne materijale poput svile, muslina i pliša predstavila u suptilnim i nenametljivim tonovima
Moda
18:06h
Kolekcija inspirisana filmom Piano
Foto: Belgrade Fashion Week
1 / 9 Foto: Belgrade Fashion Week

Mlada dizajnerka Lada Dragović predstavila je novu kolekciju „The Piano“ u okviru 34. Beogradske nedelje mode, koja je inspirisana istoimenim filmom.

Radnja filma se dešava 1850. godine, a upravo je taj viktorijanski period bio polazna ideja za kolekciju Lade Dragović. Iz filma je uzeta forma suknje koja je transponovana u sadašnjicu i prilagođena modernoj devojci.

Iako ima manje slojeva nego ona iz 19. veka, i ova suknja je dovoljno slojevita i šik da svaku devojku pretvori u pravu damu. Svi modeli su izrađeni od prirodnih materijala - svile, velura, pliša, pamuka, muslina i viskoze.

Neki komadi u kolekciji su ručno tkani, s obzirom da je to bio jedini način da se dočara atmosfera iz filma. Akcenat u kolekciji je na neobičnim krojevima, pa su zato boje suptilne i nenametljive – bela, crna, puder roze, bež i ljubičasta.

Osim suknji dužine ispod kolena, koje preovladavaju u kolekciji, tu su i košulje, jakne, pantalone i haljine.

Lada Dragović diplomirala je modni dizajn na fakultetu Mod’Art International 2010. godine, nakon čega su usledile kolekcije “Kuku nest”, “Haze”, “Meet my granny”, “Šesta stanica Vizantije”, “Robes à la française” i “Pink apple”.

Više modela iz kolekcije "The Piano" pogledajte u galeriji ispod teksta:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs