Od zvezdi i modnih pisti do ulične mode

Patike: Trend koji je osvojio svet

Nije neobično obući ih uz svečaniji izgled pa čak i za neke elegantne prilike
Moda
15:20h
Patike: Trend koji je osvojio svet
Foto: Zara, Pull And Bear, H&M, Diesel

Otkako su postale popularne patike sa sakrivenom petom, poznate kao marantice, neizostavan su izbor mnogih kombinacija. Nose se na majice, farmerke, a odlično izgledaju uz skejter haljine. Naime, prvu kolekciju patike na petu predstavio je brend Ash, u kojoj je objedinjeno sportsko i elegantno u dobitnu modnu kombinaciju. Svetski poznate postale su tek kada ih je Isabel Marant predstavila u svojoj kolekciji.

Sada patike raznih brendova možemo videti u sjajnim kombinacijama na Mirandi Ker (Mirandi Kerr), Kejt Bosvort (Kate Bosworth), Bijonse (Beyonce) ili Ališe Kiz (Alicie Keys).

Iako je modela, oblika i boja bezbroj, ako se odlučite na crne, možete sasvim elegantno i sređeno izgledati uz trendi majicu i uske pantalone. Poznate holivudske lepotice u ležernim izdanjima kombinuju ih uz kožne pantalone, maskirne sportske ili neizostavne skinny farmerke.

I patike sa ravnom petom takođe mogu jednako dobro da izgledaju u elegantnijim prilikama. Tajna je u kombinovanju s odećom i ostalim detaljima.

Kad krenete u kupovinu patike, važno je da se naoružate strpljenjem, jer ako već niste upecali par koji vam je prirastao za srce, znajte da je ponuda ogromna kada se radi o modelima i bojama i oblicima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs