Proleće i leto 2014. godine u moćnim komadima

Valentino: Putovanje kroz imaginarne etničke motive (FOTO GALERIJA)

Etno motivi i forma karljevskih haljina u ženstvenom i prepoznatljivom stilu na jednoj od najefektnijih i veličanstvenijih revija Pariske nedelje mode
Moda
23:36h Autor:
Valentino: Putovanje kroz imaginarne etničke motive (FOTO GALERIJA)
Foto: Reuters
1 / 12 Foto: Reuters

Marija Gracija Kjuri (Maria Grazia Chiuri) i Paolo Pikoli (Paolo Picoli) predstavili su izrazito raskošnu i prelepu kolekciju stroge, skoro puritanske forme. Već u opisu revije kuća Valentino nas poziva na putovanje kroz imaginarne etničke motive koje je kreatorski tim sublimirao u neverovatne, skoro pa kraljevske kreacije.

Akcenat je bio na efektnim, vezenim etno motivima, crvenim i tirkiznim nitima koje su prekrile skoro svaku kreaciju od dekoltea do poda, pa su propratni detalji bili minimalni, poput zlatne trake koja je podsećala na vizantijsku dijademu, kožnih narukvica, zlatnih ogrlica i kožnih jednostavnih sandala-japanki.

Najupečatljivije su bile čipkane haljine ukrašene s vezom, a krem čipkana haljina sa ovalnim izrezom koju je krasila samo zlatna krata ogrlica i torba sa resama izgledala je kao venčanica u luksuznom boho stilu.

Duge, svilene haljine u modroj plavoj, močvarno zelenoj i crnoj, su nakon ovih bogatih kreacija reviji dale jednu duhovnu, skoro pa monašku notu. Pored njih jedine jednostavne forme su bile kratke jakne i široki kaputi na pruge, prošiveni zlatnim nitima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs