Nedelja mode u Milanu za proleće/leto 2014

Gucci: Spoj sportske ležernosti i mladalačkog sekspila

Kolekcija poznate modne kuće je predstavila mnoštvo neobičnih kombinacija materijala, provokativnih krojeva i tako ušla među najzapaženije
Moda
09:54h
Gucci: Spoj sportske ležernosti i mladalačkog sekspila
Foto: AP
1 / 12 Foto: Fonet

Frida Đanini (Frida Giannini) dizajner ikonske modne kuće Guči (Gucci), predstavila je kolekciju za proleće/leto 2014. godine na Nedelji mode u Milanu. Iako je naišla na različite komentare modnih kritičara, posetiocima se dopao spoj mladalačkih komada, ležernih krojeva, providnih materijala sa ženstvenim bojama i šarama.

Čini se da je najveći deo odeće namenjen mlađoj populaciji, ženama koje vole da izlaze i spajaju nespojivo. Za svoju kolekciju Frida kaže da je nakon porođaja i izgubljene težine samo želela da svima pokaže svoje trbušnjake, te je uspeh kolekcije možda u tome što su se mnoge mlade mame prepoznale u njoj.

Iako se od modne kuće Guči očekuje nešto više klasike i dodira sa bogatom istorijom prestižne etikete, neosporno je da je neočekivan izgled kolekcije izazvao reakcije, a kako ona izgleda možete da vidite u galeriji ispod. Svakako ćete primetiti da više liči na Marka Džejkobsa (Marc Jacobs), nego na Toma Forda, ali odstupanja od pravila su ono što čini modu zabavnom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs