Ženstven i zavodljiv materijal

Čipka: Od glave do pete (FOTO)

Bez obzira na godine ili stil odevanja, čipka je apsolutni hit leta, a popularnost se nastavlja i kada dođu hladniji dani
Moda
13:58h
Čipka: Od glave do pete (FOTO)
1 / 6

Do pre samo nekoliko godina, čipka se smatrala materijalom namenjenim za svečane prilike, te su se od nje pravile haljine i bluze. Danas, čipka je svuda: na bajkerskim jaknama, baletankama, torbama, a posebnu popularnost su ovo leta stekli šortsevi i pantlalone od čipke.

Naravno, mala čipkana haljina je zadržala svoje mesto među glamuroznim odevnim kombinacijama za veče, dok su bebi dol modeli nosivi i tokom dana.

Donji delovi od čipke su posebno insteresantni, baš zato što su novina među trendovima. Čipkani šorts se nosi svuda, uz ravnu obuću ili štikle, sa teksas košuljicom ili uz asimetrčnu majicu. Pantalone su ipak nešto malo elegantnije, ali i dalje ih možete nositi i tokom dana i tokom večeri, mada za razliku od šortsa, ne možete u njima ići na plažu ili bazen.

Tunike od čipke su još jedan od aktuelnih trendova. Nose se preko bikinija, ukoliko ste na moru, ili uz obične helanke, ukoliko ste na popodnevnoj kafi sa prijateljima.

Trend čipke se nije zaustavio na odeći i obući. Ovaj ženstveni i romantični materijal, je prisutan i na nakitu, uključujući i boho trake za kosu.

Među dizajnerima retki su oni koji su odoleli čipkanim komadima. Modno carstvo Valentino je predstavilo čitavu kolekciju od čipke pastelnih boja, dok su se pistom njujorške nedelje mode prošetali pretežno crni ili beli komadi odeće izrađeni od ovog fantastičnog materijala.

Veliki povratak čipke je deo vraćanja u 60-te i 70-te, iz kojih dizajneri neprestano crpe inspiraciju. Dolce & Gabbana su u čipki videli inspiraciju za sicilijansku damu, dok se Alberta Ferretti poslužila morskim akvarelom i u čipkanim haljinama i bluzama sa suknjama predstavila jednu od najupečatljivijih kolekcija leta. Kuća Oscar de la Renta se pobrinula da čipka oživi, u jarkim i živim tonovima ružičaste.

Ludilo za čipkom se nastavlja, te ćemo se na jesen vratiti u mantile od ovog materijala, koji će krasiti i obuću i torbe, ali i naočare za sunce.

Ne zaboravite da pogledate slike sa revija, koje se nalaze u galeriji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs