Kako će izgledati proleće i leto 2014. godine

Trendovi sa Nedelje mode u Njujorku (FOTO)

Ženstveno, romantično, puno nijansi crvene,kao i sve dužine glavni su utisci onoga što nam, uglavnom američki dizajneri, preporučuju tople dane iduće godine
Moda
05:46h
Trendovi sa Nedelje mode u Njujorku (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 23 Foto: Reuters

Vodeća dizajnerska imena predstavila su svoje kreacije za proleće/leto 2014. godine na Nedelji mode u Njujorku. Noviteta među trendovima nema puno, ali je svakako jasno da je ženstvenost na ceni. Zak Pozen (Zac Posen), Dajan fon Furstenberg (Diane von Furstenberg), Oskar de la Renta (Oscar de la Renta), Badžli Miška (Badgley Mischka) i Vera Veng (Vera Wang) su doneli romantične dnevne i večernje kreacije, od kojih ćemo neke sugurno veoma brzo videti na crvenim tepisima.

Dona Karan (Donna Karan)

je donela svakodnevno eleganciju, nešto opuštenije modele, dok su se Aleksandar Veng i Viktorija Bekam (Victoria Beckham) složili da su crne i bela nezamenljive, posebno ako im dodate malo pastelnih tonova.

Kada su dezeni u pitanju, najveći hit je Dona Karan koja je inspiraciju pronašla u safariju. Vera Veng je dala poseban akcenat lepršavim materijalima, dok je Filip Lim (Philip Lim) inspiraciju našao u prirodi, tačnije u mineralima, dok su kimono rukavi obležili reviju ove kuće.

Iako su sve dužine suknji zastupljene, majice su sve kraće, te se trend iz 2013. godine nastavlja i sledeće sezone, te na vreme sredite trbušnjake, ukoliko želite da ispratite zamisli kuća Rodarte, Tomi Hilfiger (Tommy Hilfiger) i već pomenute fon Furstennberg.

Glamura nije nedostajalo, posebno na reviji Badžli Miška. Dvojac, koji je kao i DKNY proslavio 25 godina rada, je predstavio kolekciju koja slavi francusku rivijeru i 20-te godine prošlog veka.

Mladalačke kolekcije su kao što smo i navikli predstavili Dizel (Diesel) i Reg end Boun (Rag and Bone).

Ono što se može zaključiti je da će sledeću modnu sezonu obeležiti puno ružičastih i crvenih momenata, koji doprinose celokupnom ženstvenom utisku. Ipak, možda i najzanimljivije je to što je gotovo sve dozvoljeno, puno raznovrsnosti i kreativnosti, te je najbolje da odaberete ono što ide uz vas, vaš stil i uživate u modnim tendencijama koje je donela još jedna Nedelja mode u Njujorku. Ne sumnjamo da će London biti daleko ekstravagantiji i ekscentričniji, ali i manje nosiv i više okrenut umetničkim zamislima dizajnera.

Pogledajte bogatu galeriju i pronađite svoje omiljene kreacije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs