Sa modnih pisti na ulice

Šoping lista za jesen: Mantil i čizme do članka

Predstavljamo vam 10 ključnih komada koji su u trendu, a uklapaju se u najrazličitije stilove odevanja
Moda
19:10h
Šoping lista za jesen: Mantil i čizme do članka

Septembar je u modnom svetu ono što je doček Nove godine za sve ostale. Kada stigne nova modna sezona, vreme je da prečistite svoj ormar, saznate koji su trendovi aktuelni i odaberite one komade vama dopadaju. Napravili smo listu od 10 koji su nosivi, praktični i obavezan deo odevanja moderne žene za jesen 2013. godine.

Čizame do članaka sa kopčom

Čizmice do članaka već desetak godina ne izlaze iz mode. Nadmašile su popularnost salonki i baletanki, jer kompletnoj kombinaciji daju nešto opasniji i izazovniji izgled. Ove jeseni i zime se nose one inspirisane vojničkim čizmama, što nije slučajno. Vojnički stil je inspirisao mnoge kolekcije.

Vojnički matil ili kaput

Takozvani military ili vojnički print je sitnim koracima došao do glavnog trenda za hladne dane. Ali, vojnički stil kao inspiracija ne podrazumeva samo print, već i kroj, kao i kombinaciju crne i maslinasto zelene. Kada su u pitanju kaputi ili mantiil, linije su čiste i jasne, gotovo minimalističke, a savršeno se uklapaju uz čizme sa kopčom.

Animal print

Kao jedan od kontrasta muževnom i strogom vojničkom stilu, pojavljuje se životnjiski print, koji važi za zavodnički. Najaktuelniji je i dalje dezen leoparda, koji se nosi na svim odevnim komadima i modnim dodacima. Uz kožu, životninjski dezen će probuditi pravu zver u vama, te je odličan izbor za večernje kombinacije.

Tamno plava

Luksuzna, misteriozna i glamurozna tamno plava gotovo da je zamenila crnu, posebno kada je reč o večernjim haljinama. Postoji nešto dostojanstveno u onim najmračnijim nijansama plava, kao i nešto potpuno eklektično u električno plavoj. Sa maslinastom pravi zanimljiv i zabavan kontrast za dan, dok sa ružičastom deluje romantičnije.

Luskuzan komad inspirisan sportom

Bilo da se radi o haljini koja podseća na duksericu ili na top inspirisan dresom, za ovaj trend je odgovorna Kara Delevinj (Cara Delevingne), koja uživa u spajanju nespojivog. Uz PVC helanke, maslinastu parka jaknu i top nalik na dres omiljenog tima nećete proći nezapaženo, posebno ako celoj kombinaciji dodate upečatljiv lanac boje zlata. Hrabro i veoma u stilu 90-ih.

Koža: Crna kožna bajkerska jakna i/ili kožna pensil suknja

Koža je istovremeno sinonim moći i zavođenja. Uz džemper sa kamuflažnim dezenom vaše kolege i prijatelji će znati da se sa vama ne smeju tek tako da šale. Jakna od kože je investicija, komad koji možete da nosite godinama, pa zato vredi izdvojiti više novca. Uska, kožna suknja, iako uvek atraktivna, ipak nije tako praktična, te je najbolje odabrati onu od eko kože.

Crno-bela torba

Bela boja je ostala među vodećim na paleti, iako hladno vreme obično traži tamnije tonove. Iako su pruge gotovo već jučerašnji trend, torba u kombinaciji crne i bele je apsolutni hit. Osim toga, ona je praktična, lako se kombinuje i dozvoljava ostatku kombinacije da dominira.

Upečatljiv lanac

Kada je reč o nakitu, lanac u boji zlata je obavezan i tokom dana i tokom večernjih izlazaka. Nosi se preko dukserica, haljina, uz kožu, na posao, sastanak, bukvalno svuda. Odaberite komad koji nije previše težak ni dugačak, a kako se radi o komadu koji možete da nađete u svakoj prodavnici, nema razloga da ne isprobate ovaj trend.

Narukvica okov

Uz kožu i vojničke motive, narukvica koja podseća na okov zaista je odličan dodatak. Nasuprot tankih narukvica u pastelama ili neon bojama, okovi na rukama deluju moćno, ali i veoma seksi.

Dašak ružičaste

Kardigan, rajf u kosi ili par rukavica dovoljni su da u moru vojničkih i kožnih komada donesu dozu ženstvenosti u vaš ormar.

Ružičasta se kombinuje sa belom, crvenom i maslinastom, a kako bi se zadržao stil inspirisan androgenim i muškim odevanjem, krojevi su jednostavni, ali svakako drugačiji.

Uz ove trendove, među bojama su aktuelne već pomenuta bela, ljubičasta i večita crvena. Vredi pomenuti i toplu žutu, kao i neke nežnije nijanse zelene, osim ultra popularne boje masline.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs