Sve nijanse su dozvoljene

Tamno plava: Hit jeseni 2013. godine

Moćna i uvek u trendu, dočekala je da bude popularnija i od večne crne, a može da se nosi svuda, od kancelarije do romantične večere
Moda
22:36h
Tamno plava: Hit jeseni 2013. godine
1 / 7 Foto: Reuters

Od prolećnih pastela preko letnjih tirkiz nijansi pa sve do kraljevsko plave i modrih nijansi, ovo je boja koja je osvojila modnu scenu i koja je uvek u trendu. Za prelazni period, kada se smenjuje sunce sa sivim oblacima, tamnije nijanse plave su apsolutni hit, a kada stupi jesen, ova boja preti da zameni popularnost neprikosnovene crne.

Tamno plava je otmena, idealna za posao, ali i za romantične večeri, zavisno od nijanse koju odaberete. Ponoćno plava je ženstvena, dok električno plava privlači poglede i idealna je za lude izlaske.

Tamno plava boja simbolizuje moć, pa ne čudi što je čelična Margaret Tačer imala desetine odela baš u ovoj boji. Ipak, indigo plava je toplija, te odiše stabilnošću i mirnoćom.

Tamnije nijanse plave možete da kombinujete gotovo sa svim bojama, zavisno od vašeg stila i prilike. Moćna cvrena će napraviti upečatljive kombinacije, dok će nijanse zelene doneti nešto nežniji izgled. Sa crnom, sivom i belom dobijate čistu klasiku, dok žuta donosi vedrinu ovoj boji i celokupnoj kombinaciji.

Tamne nijanse plave su okupirale kolekcije Viktorije Bekam, Majkla Korsa, modnih kuća Šanel i Barberi, kao i bajkovite večernje haljine sa potpisom Eli Sab. Svako od njih je dao svoj pečat, ostavljajući vam puno inspiracije za jesenje poigravanje sa ovom bojom.

Kako poznate modne kuće vide plavu boju, pogledajte u galeriji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs