Vodeći trend za jesen 2013/2014

Vojnički izgled vlada svetom

Iako prisutan već nekoliko sezona, predstojeću jesen će obeležiti kamuflaža i nijanse zelene koje se nose uz potpetice i crveni ruž
Moda
13:32h Autor:
Vojnički izgled vlada svetom
1 / 3 Foto: Reuter

Iz kuhinje svetskih dizajnera koji kreiraju globalno modno javno mnjenje stiže i objašnjenje za vojničku jesen: "Doba je ekonomske krize i velikih iskušenja. Dame moraju da se prilagode uslovima koje im svet nameće i moraju biti sposobne da se uklope u svaku situaciju koju im život donese. Vojska je jasna, čista, doterana, precizna, zategnuta, baš kao i svaka prava dama".

Vojnički izgled nije nikakav novitet u modnom svetu, ali je za ovu jesen dobio status trenda koji je teško preskočiti. Iako su krojevi strogi, ovi komadi mogu da izgledaju neverovatno ženstveno ukoliko im dozvolite. Takođe je izuzetno seksi jer povezuje moćni izgled vojničke uniforme sa svakodnevnom elegancijom.

Komadi sa kamuflažom dolaze na jaknama, pantalonama, ali i na visokim potpeticama, kakve su se našle u jesenjim kolekcijama kuća Valentino i Majkl Kors (Michael Kors). Nemojte da zanemarite ni detalje, poput sportskih satova i ogrlica sa vojničkim pločicama, a za šetnju tokom dana odaberite military kačket, kao zanimljiv i zabavan dodatak.

U galeriji pogledajte kako je military look izgledao na pistama Kelvin Klajna (Calvin Klein), Barberija i Bend of Autsajders (Band of Outsiders).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs