Uživajte

Kožne suknje, folklorni i etno detalji: Najnovija Valentino kolekcija (FOTO)

Za prolećnu kolekciju ova modna kuća inspiraciju je potražila na naslovnim stranama, odnosno u emigrantskoj krizi
Moda
14:54h Autor:
Kožne suknje, folklorni i etno detalji: Najnovija Valentino kolekcija (FOTO)
Foto: Profimedia
1 / 9 Foto: Profimedia

Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli, dva kreativna uma iza modne kuće Valentino u najnovijoj kolekciji brenda pokazali su nam kako pista može da se transformiše u tropsku oazu ukoliko samo malo više zagrebete ispod površine i poigrate se modom.

Kožna jakna, hit jeseni: Ovako ih nose poznate žene (FOTO)

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Kad se setimo prošlosezonske revije koja je imala komičan kraj sve sa Benom Stilerom i Ovenom Vilsonom, ova je bila sušta suprotnost. Naime, za prolećnu kolekciju Chiuri i Piccioli su inspiraciju potražili na naslovnim stranama, odnosno u emigrantskoj krizi.

Da budemo precizniji, u Africi koja im je dala jednu raznovrsnu, kulturološku inspiraciju koja ih je distancirala od Rima, njihove glavne inspiracije unazad nekoliko godina.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

“Nakon Rima stvarno smo osetili da je vreme da otputujemo negde drugde. Živimo u vreme kada je migracija nacija i simboza kultura neverovatno snažna i impulsivna i to nam daje priliku da shvatimo kako naš svet poprima novu dimenziju, nove boje i detalje koje nismo pre imali".

Idealan stajling za jesen: Top 10 kombinacija boja! (FOTO)

Foto: Fonet
Foto: Fonet

To je rezultiralo u živopisan pačvork, foklorne i etno detalje koji su izgledali krajnje moderno nadograđeni savršenim komadima poput kožne suknje na kojoj je utisnut desen laserskim putem i koja predstavlja najmoderniji komad iz Valentinovog atelja u kom je skoro svaki komad ručno šiven i tkan.

Domirale su haljine sa dugim rukavima i kragnama. Dve poslednje haljine od tila u boji rumenila sa belim tribalnim vezom i ajvori perjanom kragnom nalik ogrlicama svima su izmamile uzdah.

U galeriji ispod teksta pogledajte ostale fotografije sa revije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs