Leto 2013.

Ukrcavanje na Orijent ekspres

Dizajneri su krenuli na daleki put, a mi ih pratimo. Pogledajte kako izgleda jedan od najvećih trendova u aktuelnoj sezoni i recite nam da li biste se usudile da nosite neki od prikazanih modela.
Trendovi 11.04.2013. - 21:25h
Prada
1 / 6

Orijent je oduvek bio inspiracija za dizajnerske kolekcije. Još je Kristijan Dior (Christian Dior) koristio elemente Dalekog istoka u kolekcijama visoke mode, a Chanel put Pariz - Bombaj jedan je od najzanimljivijih modnih poduhvata dekade. Za sezonu proleće/leto 2013. godine, Japan je kao inspiracija poslužio kućama Prada, Emillio Pucci, Etro, Marni i drugi, a svoje ideje su prezentovali kako u visokoj modi, tako i na prêt-a-porter revijama.

 

Najveću pažnju privukao je redizajn tradicionalnog kimonoa, koji je neophodan u garderoberu svakog fashioniste. Drugi veliki uticaj Japana vidljiv je u dezenima, u obliku cveća i jarkih tonova. Ali, uticaj orijenta se ne završava na odeći. Krupni i neobični komadi nakita, nastali pod uticajem priča o gejšama, sada su dostupni i u prodavnicama, takozvane ulične mode. Što se tiče obuće, gejše su inspirisale kolekcije kuća Prada i Marc by Marc Jacobs, dok je Mugler prepoznatljive korsete pretvorio u zanimljive orijentalne komade.

 

Inspiracija od gejši se nastavlja na čuvene japanske vrtove, pune topline, neobičnog, raznobojnog cveća i usklađenih boja. Možda baš zato zemlja izlazećeg sunca nije samo okupirala piste za sezonu proleće/leto 2013. Ovaj uticaj prenosi se i na sledeću sezonu, te bilo da se odlučite za odevni predmet, asesoar ili kompletan outfit posvetite orijentu, bićete u trendu barem narednih godinu dana.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...