Leto 2013.

Povratak u šezdesete

Bitlsi, nastanak prve mini suknje, Tvigi, samo su neki od fenomena decenije u kojoj su najveća dizajnerska imena današnjice poput Prade, Marc Jackobsa, Moschina pronašla inspiraciju za aktuelne kolekcije.
Moda
10:12h
Povratak u šezdesete
1 / 9

Šezdesete u ovoj sezoni možete nositi na najrazličitije načine. Jedan od trendova koji je osvojio svet su pruge, a tu su i šah šare, nezaoblizni cvetni dezeni, koje se savršeno uklapaju u mladalački duh koji šezdsete nose. Kada je reč o bojama, možete se odlučiti za crno-bele kombinacije ili iskoristite paletu jarko crvene, limun žute, zelene i sve nijanse plave. Ključni komadi za ovu sezonu su mini haljine od čipke, suknje A kroja, koje se nose sa nežnim kardiganima i majice sa Petar Pan okovratnicima.

Koliko god da su odevni komadi važni, za pravi izgled šezdesetih, ne smete da zaboravite modne dodatke. Cipele sa niskom potpeticom su se konačno vratile, a ukoliko ipak želite koji centimetar više, tu su platforme pune detalja. Nakit je masivan, plastičan, kao na revijama PPQ ili Moschino, dok se kuća Louis Vuitton odlučila za simpatične i manje upadljive mašne na kosi. Naočare za sunce nisu samo potreba, več i jedan od najjačih modnih detalja tokom sunčanih dana. Kao i prošle godine, nose se ramovi nesvakidašnjih oblika, među kojima su najpopopularniji oni mačkastog izgleda. I naočare za sunce su dobile ukrase, u vidu cvetova i cirkona na ramovima.

Priča o šezdsetim u modnim trendovima za 2013. godinu se nastavlja i na polju šminke i frizure. Natapirane punđe, kosi razdeljci u Brižit Bardo stilu i neobično ošišana kratka kosa, ne samo da su trendi, već su seksi i praktični. Kada je reč o ulepšavanju, najvažnije oružje ove sezone je eye liner. Naglasite oči, iscrtajte obrve, a za večeri se usudite da zablistate uz jarko narandžasti ili crveni ruž. Ukoliko vam fali inspiracije, dovoljno je da pogledate fotografije Džejn Birkin (Jane Birkin) ili Džin Šrimpton (Jean Shrimpton) i teleportujete se neko drugo doba, kada je sve bilo šokantno i sve je bilo dozvoljeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs