Boja za hrabre

Trend dana: Narandžasta boja

Uz palaco pantalone u stilu 40-ih i kratak top iz 90-ih, narandžasta boja dobija novo značenje za leto 2013.
Moda
13:30h
Trend dana: Narandžasta boja
Foto: Stella McCartney
1 / 6

Boja koja je obeležila kolekcije prestižnih dizajnera, pored zelene, ovog leta je svakako narandžasta. Kuća 3.1 Phillip Lim je iskoristila ovu boju kako bi dala živost svojoj kolekciji ispirisanoj muškom modom. Francuska kuća Christian Dior je inspiracija našla u 60-im, dok se za total narandžasti look odlučio brend Acne. Umesto crvene ili male crne večernje haljine, kuća Vionnet se odlučila baš za one boje narandže. Carven i Damir Doma su u narandžastoj videli ženstvenost, uz dozu vanvremenske elegancije i glamura.

Van piste, narandžasta spada u red veselih boja, u kojoj nećete ostati neprimećeni. Kombinacije sa crnom su jake i preporučljive za veče, dok se sa zelenim i žutim tonovima savršeno uklapa u suncem okupane dane.

Ukoliko želite da osvežite odevnu kombinaciju, poslužite se narandžastim dodacima, velikim i prenaglašenim ogrlicama, plastičnim narukvicama u stilu 60-ih ili vežite jarko narandžastu maramu na šešir.

Kupaći kostim u ovoj boji je odličan izbor, jer narandžasta laska preplanulom tenu.

Narandžasta se odlično uklapa sa trendi džinsom, svim nijansama plave i zelene, koje su izuzetno popularne, a sa jarko crvenom možete dobiti neobičnu i nesvakidašnju kombinaciju. Iskoristite ovu boju na način na koji vama odgovara: u tragovima ili od glave do pete, kao na reviji Kristofera Kejna (Christopher Kane). Ne propustite lakove za nokte i ruževe u sjajnim nijansama narandžaste.

Ukoliko vam i dalje fali inspiracije, ne zaboravite da zavirite u našu galeriju, odmah ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs