Kolekcija za jesen/zimu 2015/16.

Đorđo Armani na Nedelji mode u Milanu: Zavodljivi kroj kostima i lepršavih haljina! (FOTO)

Poznati italijanski dizajner demonstrirao je da je još uvek najbolji dizajner pantalona
Moda
13:48h Autor:
Đorđo Armani na Nedelji mode u Milanu: Zavodljivi kroj kostima i lepršavih haljina! (FOTO)
Foto: AP / Reuters
1 / 12 Foto: Reuters

Đorđo Armani je zatvorio Nedelju mode u Milanu moćnom kolekcijom opredelivši se za prepoznatljivu eleganciju zagasitih nijansi modro plave, sive i metalik boje, piše Elle.rs.

U godini u kojoj proslavlja 40 godina rada u samom vrhu svetske mode, Armani je odlučio da ostane dosledan stilu koji ga je proslavio, kao i modelu pantalona širokih nogavica koji niko ne kreira poput njega, s tim da je ih je ovoga puta skratio na dužinu malo ispod članka.

Đorđo Armani savetuje: 10 odevnih komada koje bi svaka žena trebalo da ima!

Dizajner (koji puni 81 ove godine) je na pistu poslao modele stilizovane u savršeno krojene kostime (sako + pantalone) od fine, tanke vune prefinjenog tkanja koje je upario sa svilenim, lepršavim bluzama i šarenim maramama koje su blago uvrnute nalik cvetnom brošu bile prišivene na levu stranu.

Serija večernjih haljina od tila i svetlucavih materijala u jarkim bojama kao i koktel crne s prišivenim resama oduševila je sve zabavnim, zavodljivim krojem i načinom na koji materijal pada niz telo. Primetne su bile i jakne od satena i sirove svile koje su asimetričnim krojem i strogim linijama bili najupečatljiviji na reviji.

Armani je definitivno u ovoj kolekciji prevashodno zadovoljio svoje želje i viziju mode, što ne treba da nas čudi. Uostalom, očekujemo kako će to raditi sve više, jer vreme je da nagradi malo i sebe za uspešnu karijeru kojom ne mogu baš svi da se pohvale!

Đorđo ove nedelje već počinje da radi na novoj kolekciji. Na pitanje da li postoji nešto što mu je ostalo da dokaže modnom svetu, odgovorio je: "Da li vi mislite da postoji?"

Ostatak fotografija sa revije pogledajte u galeriji ispod teksta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs