Nedelja mode u Parizu

Šanel kao pravi vesnik proleća: Stomak je novi dekolte! (FOTO, VIDEO)

Naročito nakon mračnog i užasavajućeg početka godine, ovako nešto nam je bilo potrebno, rekao je Karl Lagerfeld objašnjavajući stotine cvetova koji neose ovu kolekciju
Moda
11:14h Autor:
Šanel kao pravi vesnik proleća: Stomak je novi dekolte! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia, AP
1 / 15 Foto: Profimedia

Karl Lagerfeld odlučio je da svet pretvori u cvetnu baštu. Njegova kolekcija za Šanel, prikazana na Fešn viku u Parizu, najavila je odlazak zime poput magije. Prenaglašeni cvetovi upadaju u oči gde god da pogledate - od scenografije do šešira, haljina, suknji, rukava i topova.

Gusti buketi sitnog cveća sačinjenih od metalik kamenčića i bisera i nežne bele rade našivene na til, ne nekim komadima su zamenjene krupnim, crvenim bulkama i ružama, pa čak i čitavim "livadama".

Kako izgledaju Versaće haljine koje otkrivaju sve i ništa pogledajte OVDE.

Ipak, ovako okićene cvećem, Šanel devojke nisu napravile povratak u rane 70-te godine i hipi period. Forma svakog komada ove kolekcije ostala je dovoljno geometrijska i stroga da se izdaleka može reći da dolazi iz Šanela. Krop-top je i dalje prisutan i Karl Lagerfeld je to objasnio:

"Stomak je novi dekolte", poručio je prvi čovek ove modne kuće.

Zimska bašta je definitivno već procvetala i oterala sneg, tako da su dugi rukavi od štofa i tvida u bojama zrelih kajsija, limuna i morsko plave.

Ali, da li zaista možete da zamislite Šanel kolekciju bez crno-bele varijante? Bele suknje i blejzeri oivičeni crnim paspulima ili jednostavna kombinacija jednobojnih komada, sve jedno je - kontrast je jasan. Rukavi kostima u milimetar prate njegovu dužinu tako da su prisutni dugački, do lakta ili preko njih.

Kako je izgledalo kada je Lagerfeld izveo modu na ulice pogledajte OVDE.

Čak i stroga siva boja oplemenjena je cvećem koje se nalazi na reverima, oko vrata, na šeširima ili dnu mantila bez rukava. Crno bela suknja dužine do pola lista, najčešće u ovoj kolekciji, dobijena je naizmeničnim ređanjem crnih i belih cvetova.

Venčanica kao iz bajke izgleda kao da je napravljena od kombinacije oblaka i cveća.

http://www.youtube.com/watch?v=ODuOED0EGEI
šest meseci

"Naročito nakon mračnog i užasavajućeg početka godine (teroristički napad u Parizu), smatram da nam je ovako nešto baš bilo potrebno".

Više fotografija pogledajte u galeriji ispod teksta, a defile Šanel devojaka pogledajte u videu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs