Budite u trendu

Modne odluke kojih svaka žena od stila treba da se drži u 2015: Odmorite od minimalizma!

Ne morate baš stalno da nosite takvu odeću. Pogledajte malo oko vas: raskošan brokat, japanski print motivi, cvetni dezen na donjoj suknji biće idealni za godinu koja je počela
Moda
03:22h Autor:
Modne odluke kojih svaka žena od stila treba da se drži u 2015: Odmorite od minimalizma!
Foto: Thinkstock

Januar je takav mesec da, iako volimo da leškarimo i sumiramo praznične utiske, poneseni nekim entuzijazmom, imamo običaj da donosimo odluke koje počinju sa: "U ovoj godini ću, ili neću...", piše Elle.rs.

A da li ste ikada na pragu nove godine odlučili da promenite nešto u sferi odeće i svog stila? Ukoliko niste, a planirate, evo nekoliko saveta koje je skupila na jednom mestu novinarka i modna urednica britanskog Telegrapha, Lisa Armstrong.

OVDE pročitajte 5 stvari koje svaka žena može da uradi kako bi uvek izgledala tip-top!

1. Odaberite boju koja vam najbolje odgovara

Ovo je odluka koja ne bi trebalo da bude neki teret za vas. Prosto izaberite boju koja vam najviše leži, vašem tenu, očima. Moja je plava, ali ona nijansa koja podseća na golubije plavu, sa nekoliko podtonova sive.

Jedna haljina u 7 kombinacija - OVDE pogledajte kako da iskoristite maksimalno samo jedan komad garderobe!

Ali naravno da ne nameravam samo nju da nosim, iako je na moje oduševljenje upravo plava pored Marsale proglašena za boju 2015. godine koju su koristili već Džonatan Sonders, Kler Vejt Keler i mnogi drugi dizajneri. Uostalom, plava ima toliko podnijansi (akvamarin, tirkizna, modroplava, teget) i savršeno leži i beloj i tamnoj puti.

Kakav je vaš astro stil saznajte OVDE.

2. Odmorite malo svoj minimalizam (ponekad)

Da, znam da obožavate odeću koju za modnu kuću Selin kreira Fibi Filo: ona je minimalistična, ali urbana, drugačija, udobna, elegantna, šik. Međutim, ne morate baš stalno da nosite takvu odeću. Pogledajte malo oko vas: raskošan brokat, japanski print motivi, cvetni dezen na donjoj suknji…

Za proleće skoro svi dizajneri su se inspirisali japanskom kulturom i umetnošću, a ona je puna boja, detalja, motiva. U krajnjem slučaju, zašto ne biste kombinovali maksimalizam sa minimalizmom? Do juna ćete verujemo biti PRO kategorija i jedinstveni.

Kojih 7 grešaka nijedna dama od stila ne pravi saznajte OVDE.

3. Kupite neki novi teksas

Teksas nastavlja da dominira i tokom 2015. godine pa je možda ovo idealno vreme da šopingujete neki novi džins, a još bolje košulju, kombinezon ili odelo. Jer, svi su se igrali u prolećnim kolekcijama sa teksasom, počev od Stele Mekartni, preko Fendi do Gučija. Džins nosite sa cirkonima, resama, pačvork detaljima kako ste videli u kolekcijama Dolče i Gabane i Luj Vitona. Spektakularno!

4. Leto je doba za prevrnutu kožu

Da, da. Dobro ste čuli. Prevrnuta koža je vaš materijal za leto. Ali samo za temperature do 25 i za detalje, u vidu prsluka, kratkih suknjica, šortseva i košulja kakve smo viđali na revijama modnih kuća Guči, Fendi, Dereka Lama i drugih.

Kojih 7 stvari nikada nećete naći u ormaru Francuskinje saznajte OVDE.

5. Eksperimentišite sa cipelama

Ne znam da li ste primetili, ali danas ima toliko žena koje obožavaju da kažu: "Nosim samo baletanke" ili "Navikla sam na štikle, tako da ih nosim stalno i na posao i kada idem u provod." Ovo je godina kada je konačno došlo vreme da prestanete da nosite jedan te isti model cipela!

OVDE saznajte kako da prepoznate neudobne cipele sa štiklom.

U tome će vam pomoći modeli koji se preporučuju za sezonu proleće/leto: platforme s punom, ravnom petom, zatim cipele sa punom, širokom štiklom koja je mahom posuta šljokicama. 2015. će tako biti sjajna godina da miksujete visine: sandale sa svetlucavim platformama za dan, a platforme s ravnom petom za noć.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs