Povratak 90-ih

Veliki povratak minimalizma

Nakon sudaranja boja i printova, došlo je vreme da se vratimo jednostavnoj i iskonskoj eleganciji
Moda
01:32h
Veliki povratak minimalizma
1 / 6

Nasuprot neon boja, izraženih dezena i odevnih komada inspirisanih 20-im i 60-im godinama prošlog veka, vratio se minimalizam, i to u odevanju, ali i u šminkanju, pa i u dizajnu enterijera. Minimalistički pristup zahteva jednostavnost, kako u kroju, tako i u paleti boja. Iako će mnoge asocirati na dosadu, minimalizam je izazov, jer zahteva određen stav i dozu urođene ženstvenosti.

Minimalizam je svoj procvat doživeo 90-ih godina, uz pomoć kuća Donna Karan i Calvin Klein. 2013. godine su im se pridružile kuće Nicole Farhi, Hermes i Jil Sander, kao i high street brend, Topshop. Osim crno-belih kombinacija, minimalističko leto podrazumeva i pastelne tonove, nijanse ružičaste i bež, a ukoliko ste se umorili od već pomenutih jarkih dezena, obradovaće vas vest da će minimalizam biti prisutan i tokom sezone jesen/zima 2013/2014.

Među poznatima, Viktorija Bekam (Victoria Beckham) je jedna od žena koja se vodi minimalističkim razmišljanjem, te su njene odevne kombinacije veoma jednostavne, ali podjednako šik. Njena znatno mlađa zemljakinja, Ema Votson (Emma Wotson) je takođe prihvatila minimalizam kao deo stila, posebno na crvenom tepihu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs