MODNA ISTORIJA

Modni trendovi koji su, hvala Bogu, prošlost: Ovih šest stvari više niko neće nositi! (FOTO)

Pretresite svoje ormare i razmislite čega treba da se otarasite, jer nekim stvarima sigurno više nije mesto tamo. Evo i kojim!

Moda
Autor:
Modni trendovi koji su, hvala Bogu, prošlost: Ovih šest stvari više niko neće nositi! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Ako je suditi po rečima modnih stručnjaka, ali i trendovima koje su plasirali modni dizajneri za leto 2020. - neke stvari više nikao nisu u trendu.

Ukoliko pratite modu, ali i želite da izgledate trendi i akteleno, onda morate znati šta je ono što se nosi, a šta je definitivni "out" sezone (ili trajno).

Predstavljamo vam šest stvari koje su se nosile prethodnih godina, a sada su za "reciklažu"

Odeća sa vezenim detaljima

Poslednjih godina detalje od veza mogli smo da primetimo na različitim komadima odeće – farmerkama, majicama, košuljama, pa čak i obući. Vreme vezenih detalja, bar u ovoj formi - je modna prošlost. U trendu je jednostavna klasika bez dodataka detalja. Drugim rečima - minimalizam.

Farmerke – helanke

I ovom čuvenom i dugo prisutnom komadu istekao je rok trajanja. Sada važi za vulgaran komad, bez stila i koji deluje "jeftino". Ove sezone, a nadamo se i nadalje, zameniće ga klasične farmerke sa dubokim ili klasičnim strukom, kao i farmerke ravnog kroja sa nedovršeneim (neporubljenim) ivicama na nogavicama. Ono koji ih se sećaju, ove farmerke najviše liče na klasični model "Levis 501", koji smo svi voleli.

Široki pojas – korset

Ukrašavanje haljina, pantalona i tunika pojasevima koji izgledaju kao korseti izašlo je iz mode. U tendu su tanki i diskretni kaiševi, koji ne zapadaju za oko i ne skreću toliku pažnju sa ostalih odevnih predmeta.

Široke farmerke ili "Boyfriend jeans"

Ovaj model farmerki se pojavio posle mnogo godina vladavine skini modela i to onih sa jako niskim strukom koje, složićete se, stoje samo supermodelima. Danas su na red došle farmerke ravno sečenih nogavica, standardne dužine i normalnog ili dubokog struka. Kao klasičniji model - odlično stoje većini žena, udobne su, a možete ih kombinovati i sa patikama, sandalama, japankama i sa štiklama.

Odeća i aksesoar sa logom proizvođača

Ovaj trend oduvek je bio na neki način degitantan – kao da kupite Guči majicu i idete okolo i vičete "vidite moju preskupu Guči majicu". Nikako se nije uklapao u savete stilista i modnih stručnjaka da je manje više i da logo veličine fudbalske lopte na majici ili košulji nikako nije šik.

Luksuzna garderoba sa logotipima brendova deluje jeftino. Da li ste ikada videli Kejt Midlton ili Melaniju Tramp da paradiraju u odeći sa logotipom?

Duge tunike sa vezenim detaljima

Tunike koje pokrivaju zadnjicu sa cvetnim printom u više boja, ali i jednobojne sa vezenim detaljima i često paspulom na donjem rubu tunike su modna prošlost. Ne deluju ženstveno, kroja su koji loše ističe dobre ženske atribute, a "vrišteći" dezen je nešto što slobodno možemo nazvati "to much" u svakom pogledu. Tunike su zamenile nežne i ženstvene košulje dugih i kratkih rukava – bele ili diskretnih pastelnih cvetnih prinotova, kao i tufnasti dezen.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs