Pravi bum

Zar je anoreksija seksi: Dizajnerke nazvale proizvod po opasnoj bolesti (FOTO)

Naočare za sunce čiji se naziv sastoji od kombinacije reči anoreksija i seksi kolekcija su poznate dizajnerke Keli Verstler, koja je sama priznala da ne jede redovno svaki dan
Moda
13:00h Autor:
Zar je anoreksija seksi: Dizajnerke nazvale proizvod po opasnoj bolesti (FOTO)
Foto: AP

Dok se mnoge devojke bore za život protiv jedne od najopasnijih mentalnih bolesti - anoreksije - u javnosti su se pojavile naočare za sunce koje svojim nazivom šalju poruku da anoreksija može da bude seksi!

Kombinovanje reči "anorexic" (anoreksično) i "sexy" (seksi) u nazivu ovih naočara, mnogi smatraju neumesnom i neprikladnim alatom kako bi se prodao ovaj skupi modni komad. Tako tanke, tako seksi, tako anoreksične!

U stranim medijima izazvale su brojne negativne komentare, terajući nas da se zapitamo koliko je odgovorno i adekvatno reklamirati jedan takav modni komad koji u nazivu nosi reč mentalne bolesti čiji stepen obolelih u svetu iz dana u dan raste?

Naime, poznata američka modna i dizajnerka enterijera Keli Verstler (Kelly Wearstler) zajedno sa Francuskinjom Tijeri Lasri (Thierry Lasry) lansirale su kolekciju naočara pod nazivom "Anorexxy".

Naočare su ručno rađene u Francuskoj i predstavljaju kombinaciju Keline ljubavi prema bojama, mešavinu kamena i metala. I sama dizajnerke je javno priznala da se ne hrani adekvatno i ne jede redovno svakog dana. Ona je na konstantnoj detoksikaciji sokovima.

Osim toga, tu su i brojne poznate dame koje i same nose pomenute naočare, kao što su Rijana i En Hatavaej, a svima nam je poznato da se veliki broj tinejdžerki baš na njih i njihov stil ugleda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs