Intervju

Biljana Tipsarević: Stil nema nikakve veze s novcem! (FOTO)

Ova dizajnerka je velikim koracima osvojila srpsku modnu scenu, a njena najnovija kolekcija „Irresistible“ svaku ženu ostavlja bez daha
Moda
15:38h
Biljana Tipsarević: Stil nema nikakve veze s novcem! (FOTO)
I lepa i uspešna... Biljana Tipsarević, Foto: Miloš Nadaždin

Biljana Tipsarević je oduvek važila za ženu s mnogo stila, pa nije ni bilo čudno kad je nakon završene Akademije Del Luso veoma ozbiljno počela da se bavi modnim dizajnom. Već nakon prve kolekcije uvrštena je među naše najbolje kreatore, a njeni modeli su veoma zapaženi i hvaljeni. Iako je u poodmakloj trudnoći, veoma vredno je radila na novoj kolekciji, koja je nedavno, na zadovoljstvo pravih dama, ugledala svetlost dana.

  • Čemu si najviše pažnje posvetila prilikom izrade ove kolekcije?

- Veliku pažnju posvetila sam izboru materijala i boja i, naravno, kvalitetu izrade, koji kolekciji „Irresistible“ (neodoljiva) daju neophodnu otmenost, rafiniranost i vrhunski kvalitet. Novinu predstavljaju šik čipkani prsluci, čija meka forma ne skriva telo već ga naglašava, decentno ističući ženinu senzualnost i seksepil.

  • Kakvim ženama je namenjena kolekcija?

- Kolekcija je inspirisana savremenom ženom, njenim načinom i stilom života, ali i njenom individualnošću. Polazeći od činjenice da je svaka žena lepa na svoj način, želela sam da kroz sopstvenu modnu viziju istaknem njenu ženstvenost, prirodnu gracioznost, ali i lični stav. Volela bih da u svojim odevnim komadima svaka dama prepozna „najlepšu sebe“, bilo da je reč o glamuroznim, dugim večernjim haljinama, elegantnim kompletima za poslovnu ženu bilo o mini-haljinama od svile za mlade devojke. Želela sam da zadovoljim različite ukuse i specifične potrebe žene 21. veka, sigurne u sebe i svoje kvalitete, pa sam u kolekciju uvrstila i odeću za svakodnevne prilike.

  • Kojih modnih pravila se ti uvek pridržavaš?

- Nemam nikakva posebna modna pravila koja bih istakla, svako modu treba da prilagodi sebi, svom raspoloženju, životnim navikama i karakteru.

Koja je po tebi odevna kombinacija za sva vremena?

- Volim klasičan i vanvremenski dizajn i sama se time vodim, tako da bih kombinacije iz svoje kolekcije ocenila kao komade za sva vremena.

  • Kako ocenjuješ modnu scenu u Srbiji?

- Zbog loših ekonomskih prilika danas u Srbiji nije lako baviti se bilo kojim zanimanjem, nemamo razvijenu tekstilnu industriju, a opet imamo mnogo mladih kreativnih ljudi, koji zahvaljujući svom trudu uspevaju da održe ovu našu malu modnu scenu. Čini mi se da je poslednjih godina na našim prostorima dizajnera više nego ikad. Činjenica je da se naše devojke i žene sve više okreću domaćem dizajnu u potrazi za unikatnošću i ličnim pečatom.

  • Šta svaka žena mora da ima u ormaru?

- Dobro krojen klasičan sako i crne cipele na štiklu, koji se mogu kombinovati za poslovne prilike, kao i za večernje izlaske. Isto tako, izuzetno je važno da imamo patike, udobnu trenerku ili helanke i majicu, za trčanje ili neke druge fizičke aktivnosti, ne samo zbog dobrog izgleda već prevashodno dobrog raspoloženja i zdravlja.

  • Da li se stil i novac međusobno podrazumevaju?

- Nikako! Stil je nešto što nosimo u sebi, nešto što godinama gradimo i on nema nikakve veze s novcem, već je u direktnoj vezi s našim karakterom, načinom života, obrazovanjem i načinom na koji se ophodimo prema samim sebi, a i prema drugima.

  • Imaš li ambicije da se probiješ na svetsku modnu scenu?

- Ne volim mnogo da pričam o svojim ambicijama i ciljevima. U krajnjem slučaju, to se nikog i ne tiče, ono što je važno za moje klijentkinje jeste ono što trenutno mogu da im ponudim i ono na čemu trenutno radim. Svakako da imam ciljeve koji podrazumevaju korake unapred, ali na tome mora vredno da se radi. Ne preskačem stepenice, idem korak po korak, učim i razvijam se.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs