Moda van trendova

Košulja: Idealna za jesen i svaku priliku

Uz ovaj komad ne možete da pogrešite jer se lako prilagođava stilovima i događajima, a izbor je takav da će svaka žena naći svoje favorite
Moda
09:28h
Košulja: Idealna za jesen i svaku priliku
Foto: Shutterstock
1 / 11 Foto: Fonet

Košulja zauzima posebno mesto u ormaru svake žene, jer možete da je nosite na najrazličitija mesta, nikada ne izlazi iz mode, a lako se kombinuje uz različite stilove. Početak jeseni prosto vapi za košuljom koja je idealna za preporuku meteorologa da se oblačite slojevito. Raskopčana preko tanke majice kada je toplo, ili ispod tanjeg džempera ili sakoa kad je hladnije, košulja je uvek dobar izbor.

Jednostavna bela košulja može da se nosi na posao, uz pensil suknju ili pantalone i sako ili kardigan. Pravi je izbor za kafu sa prijatlejicama uz džins i zanimljivu ogrlicu, ali i za sastanak, uz neku romantičnu suknju i sa umereno provokativnim otkopčanim dugmićima.

Karirane košulje

su takođe neizmerno zahvalne, a nose ih i tinejdžerke i starije dame, posebno u manje formalnim prilikama. One sa zanimljivim dezenom odlično osvežavaju jednobojne zimske džempere, a dobar su izbor i za provod u gradu, uz uske farmerice i čizmice do članaka.

Košulja može da se nosi gotovo cele godine, sa izuzetkom onih dana kada temperature prelaze 35 stepeni, a čak i tada postoje pamučni modeli bez rukava, u kojima ćete se osećati prijatno. Kako se nose najrazličitiji krojevi, dobro stoje i mršavicama i punijim damama. One duže mogu da posluže kao tunike uz helanke, dok uski modeli na suptilan način ističu struk i grudi.

U moru boja, materijala i modela, na vama je da pronađete košulje koje vam najbolje stoje i koje se uklapaju uz ostatak vaše odeće i uz vaš stil. Ukoliko imate manje grudi, nosite modele sa volanima i karnerima, a ako želite da izgledate mršavije nemojte da nosite ni preuske ni preširoke i birajte što jednostavnije i u smislu boja i kroja.

Vodeći svetski dizajneri ne zanemaruju ovaj odevni komad, a u galeriji ispod teksta pogledajte njihove predloge sa modnih pista.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs