Uz pomoć modne imprerije Valentino

Pronađite savršenu crvenu haljinu

Boja koja zavodi i mami uzdahe zaslužuje posebno mesto u vašem ormaru, a pravi odabir je mala haljina u nijansi koja odgovara vašem tenu i boji kose i očiju
Moda
14:38h
Pronađite savršenu crvenu haljinu
Foto: Facebook / Valentino Official Page

Leti se nose male bele, a uvek su u modi male crne haljine, bilo da idete na posao ili na neki formalni događaj. Ipak, sve više istraživanja ukazuju da muškarci najviše vole da vide ženu u crvenoj haljini što je dovoljan razlog da pronađete onu ili one koje će istaći sve vaše kvalitete.

Poslednji modni impertator Valentino je najviše pažnje posvetio upravo ovoj boji, po kojoj je nazavao i jednu od svojih linija. Za uzvrat, modni svet mu je podario posebnu nijansu crvene koja nosi njegovo ime. I danas kao i na početku karijere, poznata italijanska kuća u svojim kolekcijama insistira na crvenoj, posebno na haljinama, ali i na kombinezonima, sakoima i nezaobilaznim detaljima, poput cipela i tašni. Zato će nam baš ova modna kuća poslužiti kao vodič kroz zavodljiv svet crvenih haljina, koje se biraju slično kao i crveni ruž: prema boji tena, očiju i kose.

Plavuše bi trebalo da biraju crvenu sa hladnijim podtonovima, a brinete one sa toplim. Od odabira materijala i kroja, zavisi gde ćete nositi svoju haljinu ove najatraktivnije od svih boja. Čipka i koža su rezervisane za veče, dok su pamuk, a neretko i svila idelane za dan. Sa zelenom i plavom pravi odličan kontrast, ali uz crnu izgleda kao čista klasika.

Kako je crvena boja raskošna, ne zahteva puno nakita. Zbog svoje moći privlačnosti, krojevi ne moraju da budu napadni da bi bili zapaženi. Dužina svakako zavisi od prilike, a kako se nose midi suknje i haljine, upravo one su idealne i za dan i za noć. Takođe, ovo je boja koja može da otera sivilo jeseni ili doda radost suncem okupanim danima.

Ne postoji poznata dama koja nije dala svoj omaž crevnoj haljini. Neke su rizikovale i nosile ih na crvenim tepisima, a druge ih nose kada sede u prvim redovima nedelja mode. Ono što je nepisano pravilo je da crvena haljina ne zahteva puno šminke, te je najbolje istaknuti oči, a ukoliko želite da baš ostavite kaj utisak obujte cipele i ponestie tašnu u istoj nijansi.

Dobro je znati da ista pravila koja se odnose na crvenu važe i za odevne komade u jarko ružičastoj. Ono što je svakako podjednako važno kao odabir nijanse i kroja je ženstvenost i doza elegancije koju jedna haljina boje ljubavi i požude zahteva, kako bi je izneli na način na koji ona to zaslužuje. Zapamtite reči još jednog mondog genija, Bila Blasa: "Kada ste u nedoumici, obucite crveno" (Bill Blass, "When in doubt, wear red!" ).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs